FOTO: Při tragickém požáru uhynulo několik sportovních koní

3. 4. 2011 HZS ZLK Autor fotek: archiv autora

Dne 2. 4. 2011 v 03:23 hod. byli hasiči informováni o rozsáhlém požáru stodoly a ustájení koní v obci Hulín.

Na místo vyjely jednotky profesionálních hasičů z Kroměříže, Holešova a Zlína, které posílily jednotky dobrovolných hasičů z Hulína, Holešova, Břestu a Kurovic. Ze Zlína na místo navíc vyjel velicí důstojník směny a řídicí důstojník území. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlému požáru stodoly a k tragickému úhynu sportovních koní v ustájení.

Už od počátku nahlášení informace na tísňovou linku hasičů bylo zřejmé, že se jedná o rozsáhlý požár. Byl proto vyhlášen II. stupeň požárního poplachu a na místo vyrazili profesionální i dobrovolní hasiči z okolí.

Logo Požáry.czMajitel stájí nad ránem zjistil požár a snažil se zachránit především ustájené sportovní koně. Celý objekt byl zasažen požárem a v nebezpečném prostředí se mu podařilo otevřít jen pár stání. Z plamenů pomohl ven třem koním. Dalším asi pěti koním už pomoct nedokázal.

 

Více informací a také aktualizace přináší server Požáry.cz: http://www.pozary.cz/clanek/40917-foto-pri-tragickem-pozaru-uhynulo-nekolik-sportovnich-koni/

Podobné články

Státní veterinární správa (SVS) v souvislosti a aktuální vlnou mrazů upozorňuje chovatele zvířat, zejména těch trvale umístěných ve venkovních…

Silvestrovské oslavy se rychle blíží. Přinášíme tedy pár tipů, jak přečkat náročné dny, které nás čekají.