300 Quoniam pecínovský

Jarmulka

Vloženo 13.11.2008 - 18:25
Ahoj chtěla jsem se zeptat na co nejvíce informací o tomto hřebci.Mam po něm koupené hříbě, asi to bude poslední z jeho potomků vůbec.Zajímalo by mně jaký byl. Pokud ho někdo zná blíž, tak jakou měl povahu a exterier.Jakou měl minulost nebo v čem vynikal.Budu vděčná i za foto.Děkuji moc.

Olga Procházková

Vloženo 13.11.2008 - 22:12
Ahoj, hřebce samotného neznám, už delší dobu ho chci navštívit. Mnoho o něm nevím, v parkuru dosáhl ST. Menší fotografii jsem našla zde: http://blackpearles.blog.cz/0705/300-quoniam-pecinovsky. Ale měla jsem po tomto hřebci valacha. Víceméně celý život fungoval jako hobby kůň, poslední rok jeho života jsme trochu pracovali pod dohledem drezurního trenéra, což přes naši nesportovní minulost poměrně fungovalo a nevím co by řekl on, ale mě to dost uspokojovalo. Loni odešel po dlouhé komplikované kolice, která byla jeho první za dobu, co jsem ho znala (devět let). Zdravotně byl bez problémů, povahově klidný, milý a přátelský kůň. Je pravda, že míval snahu prosazovat svoje úmysly (které si občas odporovaly s mými),ale bez většího konfliktu se nechal usměrnit. Měl osobnost, byl mojí srdeční záležitostí, na kterou nikdy nezapomenu..Fotografie představujícího jej od čtyř do třinácti let jsou zde: http://olafoli.rajce.idnes.cz/Jupiter/.Byla bych moc ráda, kdybys mi poslala foto svého hříběte, případně bližší informace o jeho původu (matka).

Katka Dědíková

Vloženo 14.11.2008 - 7:46
Ahoj, Pecku jsem jezdila a ošetřovala loni. Nebo jezdila, brala jsem ho pod sedlem na procházky ven. Nevím jaký byl dřív, teď už je to dědula. Nechyběla mu energie, byl hodný, klidný, ale občas si rád vyhodil. Nevydržel čekat pod jezdcem a když jsme chvíli stáli před stájí a třeba čekali na ostatní, stáli jsme na zadních. Než se pod sedlem uvolnil, měl tendenci strkat jezdci hlavu do náruče i na zahozené otěži, říkala jsem mu rozhledna. Když se pak zahřál a uvolnil, chodil příjemně. Prý ale takhle chodil pořád. V boxe byl bez problému. Patřil k mým oblíbeným. Třeba se ještě ozve někdo, kdo ho znal za mlada :-)

Katka Lipinská

Vloženo 14.11.2008 - 8:03
Jupiter je po smrti? To je mi moc lito.:-((( Byl to nadherny kun. Pamatuju si ho od Vaska, muj muz si na nem kdysi dal vyjizdku ve zbroji s mecem, to byl ctyrlety, trnula jsem, jestli ho nekde sunda a on se tim mecem propichne. Pak jsem se doslechla, ze ho ma nejaka holcina u Prahy a ze ho ma moc rada, to budes asi ty. Quoniama Pecinovskeho pamatuju ze zavodu, ale uz je to hafo let, to jeste chodil ZL-L. Vsichni jsme ho obdivovali, byl krasny, ale sedet by na nem asi nechtel nikdo.:) Energie mu strikala i z usi, ale vypadal, ze je velmi dobre prijezdeny a umravneny a skakal dost pekne... tedy co jsem pred temi asi tak patnacti nebo vice lety byla schopna posoudit. Blize ho neznam.

Olga Procházková

Vloženo 14.11.2008 - 8:16
Ahoj, ano to budu já:) v sedmnácti se mi splnil sen, kterým byl právě Jup. Do Mlázov jezdíme každoročně od r. 1996, ale to už by bylo OT :)

Gabriela Otáhalová

Vloženo 14.11.2008 - 17:48
Ahoj, před několika lety jsem se s ním krátce seznámila, tehdy pouštěl u p. Konvalinky na Krašově, říkali mu tam Kuba. Mně přišel jako charakterní koník, jak na ošetřování tak na připouštění byl úplně bezproblémový, nejezdilo se tam na něm, takže k jezditelnosti nevím nic, ale brali ho i na výstavy a přehlídky a choval se prý všude ukázkově.

Jarmulka

Vloženo 18.11.2008 - 12:24
Moje kobylka je totiž pěkná uličnice.http://www.schct.cz/pk/pk_display.php3?id=189152Nevim jak se se m vkládaj fotky tak ňákou zkusim poslat na email.

Jana B.

Vloženo 18.11.2008 - 18:38
kamoška má po tomto hřebci valáška. krásný, vysoký.. 170cm a to mu budou v květnu 4 roky... jenom má křehká kopyta.. musí byt okuty. dost se mu lámou. :( ale jinak povahově super koník. na venku živější na jízdárně normál...

Vendy Rozumova

Vloženo 19.11.2008 - 14:02
Mam doma osmiletou kobylu tmava hnedka bez odznaku povaha supr velka skokova potence, ale masina malinko nervnejsi, bezvadna na jezdeni kvalitni prijezdenost, ale ne pro zacatecnika. Velice supr exterier pevna kopyta bez sebemensich problemu a na kobylu nevypada velmi krasny pohlavni vyraz. A vyhoda jde do vseho miluje praci. Velika spokojenost.

Jarmulka

Vloženo 25.11.2008 - 19:13
Děkuji všem,kdyby se ještě někdo našel budu moc ráda.

Jarmulka

Vloženo 27.11.2008 - 18:07
Nenašel by se ještě někdo?

Karolína Rathanová

Vloženo 27.11.2008 - 22:12
Ahoj, mám po něm jedenáctiletého valacha, dříve chodil drezury, dneska si jen tak hobíkaříme, je to super koník, žádný lenoch, pěkně šlape dopředu - někdy až moc :-) úžasný zvíře, občas vyčůránek trochu :-)

Jarmulka

Vloženo 2.12.2008 - 20:03
......

Jarmulka

Vloženo 2.1.2009 - 22:47
....