Zlatá podkova v Humpolci už po čtyřicáté šesté

9. 8. 2011 Tisková informace

AKTUALIZACE: 16.8., 13:00 - přidána aktuální tisková zpráva // Humpolec – V jezdeckém areálu Školního statku Humpolec – Dusilov se o víkendu 19. až 21. srpna uskuteční finále seriálu závodů Zlatá podkova v jezdecké všestrannosti a soutěžích spřežení. Na třídenní klání se do Humpolce sjede přes sto čtyřicet koní z celé České i Slovenské republiky.

Jezdci a milovníci koní se o víkendu sjedou na Zlatou podkovu

Humpolec - O víkendu 19. - 21. srpna se humpolecký školní statek stane dějištěm 46. finále seriálu závodů Zlatá podkova, které se letos koná pod záštitou předsedy Senátu ČR Milana Štěcha.

Finále Zlaté podkovy je jednou z mála jezdeckých soutěží, kde mohou diváci zhlédnout sedlové i kočárové koně. Sedloví koně se zúčastní soutěží v jezdecké všestrannosti a kočároví koně v soutěži spřežení. Součástí programu bude také přehlídka koní Český teplokrevník, výstava tažných koní a ukázka lam.

„Kromě sportovního programu jsou pro diváky připraveny i další doprovodné aktivity. V neděli od devíti hodin bude na náměstí koncert dechové hudby, který doplní vystoupení mažoretek. V deset hodin pak projde náměstím tradiční průvod koní," popisuje organizátor Jiří Klubal a dodává, že na Zlatou podkovu jezdí lidé pravidelně z celé České republiky. V areálu jezdeckého statku bude po celou dobu připraveno občerstvení a také aktivity pro malé děti. Organizátoři také připravili výstavu zemědělské techniky a na sobotní večer hudební zábavu.

V rámci tohoto seriálu se uskutečnilo dvanáct závodů po celé České republice. Jezdci, kteří se jich zúčastnili a splnili kvalifikační kritéria, mají právo účasti na finále celého seriálu v Humpolci.

Přehled soutěží naleznete níže.

„Desítky koní se divákům představí v sedlových i vozatajských kategoriích včetně divácky oblíbených pony soutěží a také v soutěži ve zručnosti tahu klády," popisuje jeden z pořadatelů Jiří Klubal a dodává, že právě na Vysočině má pořádání tohoto typu soutěží dlouholetou tradici, která sahá až do poloviny minulého století.

V pátek 19. srpna od 8.00 začínají drezurní zkoušky, sobota bude patřit terénním zkouškám sedlových koní a také maratonu spřežení. „Divácky zajímavá bude také neděle, kdy bude k vidění překážková jízda spřežení a parkur sedlových koní včetně dekorování vítězů všech kategorií. Oblíbenou součástí doprovodného programu je i průvod koní zakončený na náměstí a koncert dechového orchestru," přibližuje Jiří Klubal.

Humpolecké finále je příležitostí pro setkání nejen několika generací milovníků koní a jezdectví ale i ostatních obyvatel a návštěvníků Humpolce. V areálu závodiště je pamatováno i na občerstvení a nejmladší návštěvníky pobaví lunaparky. Tradičně bude pořádána výstavka zemědělské techniky. Na sobotní večer je opět připravena hudební produkce.

Zlatá podkova 2011V rámci finálových závodů se konají následující soutěže:

Uzávěrka přihlášek je 9.8.!

Více informací k přihláškám najdete zde: INFORMACE K PŘIHLÁŠKÁM DO FINÁLE ZLATÉ PODKOVY V HUMPOLCI 2011

Předběžný časový program:

Pátek 19. srpna

od 8:00 hodin Drezurní zkoušky
10:00 Přehlídka výkonných koní ČT
14:00 Přehlídka výkonných koní ČT

Sobota 20.8.

od 8:00 Terénní zkoušky sedlových soutěží
od 15:00 Maraton spřežení - Mistři opratí
20:00 Zábava

Neděle 21.8.

8:00 Překážková jízda spřežení
9:00 Parkur sedlových soutěží
9:00 náměstí - koncert dechového orchestru + vystoupení mažoretek
10:00 příchod koní na náměstí
11:00 Kolbiště Dusilov - Výstava výkonných tažných koní a ukázka lam
12:00 Překážková jízda spřežení
následně parkur sedlových soutěží + dekorování

V rámci soutěží bude vyhodnocena chovatelská soutěž KMK a přehlídka výkonných koní plemene Český teplokrevník. Účastníci Finále ZP v Humpolci, jejichž koně jsou plemene český teplokrevník, se mohou zúčastnit také Přehlídky výkonných koní plemene ČT, která bude pořádána zároveň se závody. Účastníkům této přehlídky poskytne SCHČT mimo jiné finanční příspěvek na dopravu a pořadatel slevu za ustájení koní. V případě zájmu o tuto akci musí být zaslána samostatná přihláška, a to nejpozději do termínu 12. 8. 2011. Podrobnější informace jsou uvedeny v přihlášce.

Více informací na stránkách: http://www.zlatapodkova.cz/index.php

Přihláška na Přehlídku výkonných koní plemene ČT přiložena pod článkem.

Podobné články

Vzdala se svých koní a odešla plnit misionářské poslání do Afriky. Tam se provdala, založila farmu a do života jí opět vstoupili i koně. Pokud se…

Emil Kotrba (22. února 1912 – 21. února 1983) byl český akademický malíř a grafik, světově uznávaný malíř koní a zároveň aktivní jezdec, trenér a…