Sezona 2008 se rozjíždí na plné obrátky

Příznivci jezdeckého sportu se na duben mohou opravdu těšit. Již tento víkend se rozjíždí seriál pro jezdce od 8 do 21 let Junior Channel Star ve Zduchovicích, o týden později se na tomtéž kolbišti odehraje první kolo seriálu John Deere Tour (nedělní soutěž S s celkovou dotací 30 000 Kč). Další informace o těchto zajímavých seriálech najdete na www.kone-zduchovice.cz.

V termínu John Deer Tour (12. – 13. 4.) někteří čeští jezdci v čele s Alešem Opatrným navštíví mezinárodní závody v rakouském Linci (http://www.linzerpferdefestival.at) a ve dnech 19. – 20. dubna se již setkají na kolbišti Equitana v Martinicích (soutěže až do st. ST, ta je dotovaná celkovou částkou 30 000 Kč, další informace na http://jizdarna.equitana.cz). Výsledky většiny těchto závodů spolu s fotografiemi přineseme v květnovém čísle časopisu Jezdectví, které vychází 24. dubna.
 

Událostí květnového Jezdectví budou mezinárodní závody spřežení v Kladrubech (17. – 20. 4.), na něž je nyní přihlášeno více než 100 závodníků z deseti evropských zemí (více na http://www.nhkladruby.cz). Zahájení ČSOB Českého skokového poháru 2008 (25. – 27. 4.) na Císařském ostrově proběhne těsně po expedici květnového čísla, takže celou akci s námi můžete sledovat hlavně na těchto www stránkách.
 

Poslední dubnový víkend jistě přiláká do Prahy velké množství diváků, neboť spolu s prvním kolem české skokové extraligy se koná v areálu In Expo Group také výstava koní a všeho, co k nim patří. A ti členové rodin, kteří zrovna neholdují koním, mohou navštívit blízkou zoologickou zahradu, Stromovku nebo knižní veletrh na blízkém Výstavišti.  

Podobné články

Vzdala se svých koní a odešla plnit misionářské poslání do Afriky. Tam se provdala, založila farmu a do života jí opět vstoupili i koně. Pokud se…

Emil Kotrba (22. února 1912 – 21. února 1983) byl český akademický malíř a grafik, světově uznávaný malíř koní a zároveň aktivní jezdec, trenér a…