Sengo oslavil v plné síle 30. narozeniny

8. 6. 2011 Marcela Klingorová Autor fotek: archiv autorky

Je tomu přesně 27 let, kdy byl hnědák Sengo (50 Servátor 53 – Sylva) v JK K. Vary-Stará Role zařazený do skokového výcviku.

„Bobeš", jak ho všichni přezdívali, se vypracoval až k parkurům stupně „ST". Byl velice spolehlivým partnerem pro dospělé i začínající jezdce.
Největší úspěchy zaznamenal s Pavlem Hartmanem a Pavlou Chocholoušovou mezi seniory, z dorostenců byli jeho pravidelnými jezdci Vladimíra Žeravíková a Věra Neckářová, z žáků především Markéta Sedláčková.

Někdejší účastník republikových mistrovství ve skocích byl velice houževnatý, nenáročný a málokdy vážně marodil. Jeho výbornou závodní kariéru ukončila tragická autonehoda v listopadu 1994, když při cestě na závody do Prahy do přepravníku v husté mlze narazil kamion. Sengovi způsobil vážná poranění páteře.

Tvrdohlavý milovník vyprávění pohádek, drbání na hlavě a mrkve se podrobil dlouhému léčení a ještě delší rekonvalescenci. Nyní si užívá spokojeného stáří a při jeho rozpustilých hrátkách ve výběhu se nechce ani věřit, že v dubnu oslavil třicátiny.

Hodně dalších dní strávených v plné svěžesti přeje za členy (i nečleny) JK Stará Role
Marcela Klingorová

Třicetiletý Sengo

Podobné články

Vzdala se svých koní a odešla plnit misionářské poslání do Afriky. Tam se provdala, založila farmu a do života jí opět vstoupili i koně. Pokud se…

Emil Kotrba (22. února 1912 – 21. února 1983) byl český akademický malíř a grafik, světově uznávaný malíř koní a zároveň aktivní jezdec, trenér a…