Rušné září ve Zlínském kraji

25. 8. 2010 Jana Fatenova Autor fotek: archivy organizátorů akcí

Měsíc září je ve Zlínském kraji ve znamení hned tří zajímavých hipoakcí: parkurové závody "O pohár starosty města Holešova" a "Pohár moravsko-slovenského partnerství", dále se bude konat VII. výstava moravského teplokrevníka a nakonec si příznivci westernového ježdění jistě nenechají ujít mistrovství České republiky ve westernovém ježdění.

Jezdecké závody „O pohár starosty města Holešova - IV. ročník" a „Pohár moravsko-slovenského partnerství - 2. kolo ČR"

V zámecké oboře v Holešově proběhnou 11. 9. 2010 parkurové závody za podpory města Holešov a pod záštitou starosty města Holešova PaedDr. Zdeňka Janalíka a za záštity hejtmana Zlínského kraje MVDr. Stanislava Mišáka.

Od 9.00 do 16.00 hod se můžete těšit na ZLP a LP handicapy pro poníky, na parkury od ZM až po L.

V rámci rozloučení s prázdninami na vás čeká i pestrý doprovodný program: představení kroužků Střediska volného času Holešov, jízda pro děti i dospělé na koních, projížďky bryčkou, ekosoutěž, projížďka na lodičkách zámeckými rybníky, vláček Pacifik a další dětské atrakce včetně bohatého občerstvení.

parkury Holešov

VII. výstava moravského teplokrevníka

moravský teplokrevník- kterou organizuje Svaz chovatelů a příznivců moravského teplokrevníka ve spolupráci s JS Galatík Těšánky, se bude konat 18. září 2010
v areálu JS Galatík Těšánky.

Na programu je:
10:00 - hodnocení kolekcí koní MT
13:00 - ukázky mnohostranného využití MT
14:00 - skokové soutěže.

Vstupné vás vyjde na 50 Kč.

Mistrovství České republiky ve westernovém ježdění

Tento největší svátek westernových jezdců Western Riding Clubu ČR se bude konat ve dnech 24- 26. září 2010 opět v areálu Hipocentra Koryčany.

První rozjížďky se uskuteční již v pátek odpoledne, hlavní program bude probíhat v sobotu. Celkově je připraveno 22 westernových soutěží.

hipocentrum KoryčanySobotní noc bude patřit opět noční jezdecké a ohňové šou. Ve více než tříhodinovém programu vystoupí mistři lasa i biče, připraveno je i lasování a práskání bičem v sedlech koní - umění maďarských čikošů, členové jezdeckého oddílu při Hipocentru Koryčany předvedou čtverylku, ukázky anglického ježdění i drezury koně. Vložena bude i soutěž pro děti a vyvrcholením více než tříhodinového programu bude jistě Půlnoční ohňové vystoupení.

Nedělní den bude již patřit těm nejlepším. Bude se soutěžit o mistrovské tituly ve všech westernových disciplínách. Začínáme už v 9 hodin dopoledne, ale hlavní program je plánován na nedělní odpoledne. Ve 13 hodin nastoupí všichni jezdci na svých koních k slavnostnímu pozdravu divákům. Program Mistovství uzavřeme slavnostním vyhlášením Mistrů v neděli odpoledne.

Diváci mohou prožít v jezdeckém areálu jeden den nebo celý víkend. Vedle „boje o medaile" je připraven i doplňkový program - stylová hudba, stánky se suvenýry a jezdeckými potřebami. Malí diváci si mohou v sobotu zkusit, jak krásný je pohled na svět ze hřbetu koně.

Na denní programy 50 Kč, děti 30,- na večerní šou 90,-. Vstupenky jsou ovšem slosovatelné a každý den (i noc) bude vylosován jeden divák, který získá hodnotnou cenu od našich sponzorů.

Podrobnosti i časový program soutěží najdete nejméně 10 dní před zahájením Mistrovství na www.hipo.cz.

Více informací k jednotlivým akcím najdete i na stránce www.hyje.cz.

Podobné články

Vzdala se svých koní a odešla plnit misionářské poslání do Afriky. Tam se provdala, založila farmu a do života jí opět vstoupili i koně. Pokud se…

Emil Kotrba (22. února 1912 – 21. února 1983) byl český akademický malíř a grafik, světově uznávaný malíř koní a zároveň aktivní jezdec, trenér a…