Pozvánky na víkend - adrenalin, adrenalin a krása malých koní

11. 8. 2009 Běla Fialová

Nadcházející víkend je doslova prosycen adrenalinem a vzrušením z rychlosti a šikovnosti lidí i koní. Nedaleko Prahy se skýtá jedinečná příležitost shlédnout kompletní soutěž spřežení (CAN/A v Čakovičkách), vyrazit můžete na show kaskadérské skupiny Caballos do Hradce Králové či za Shetlandy do Chomutova. Více v pravidelných pozvánkách …

II. závody v jízdě spřežení - CAN/A č. 8..JK Taxis Záryby 15. - 16. 8. 2009

Maraton - ilustrační fotoKompletní vozatajskou soutěž v dosahu pražské MHD bude mít příležitost shlédnout o tomto víkendu ten, kdo zavítá na kolbiště v Čakovičkách. Na sobotu jsou připraveny první dvě části závodů, a to drezura a maraton. V 8:00 ráno se na písčitém kolbišti objeví první soutěžící kategorie pony párů, následovat po něm budou jedno-, dvoj- a čtyřspřeží. Jednu hodinu po poledni pak odstartuje divácky nejatraktivnější disciplína, kterou je terénní zkouška neboli maraton.

V neděli pak závodníci absolvují překážkovou jízdu, neboli vozatajský parkur. Ten odstartuje v 10:00 hodin dopoledne. Po soutěži bude následovat vyhlášení výsledků a nezbytné dekorování.

 

Caballos Show aneb odpoledne plné koní, kaskadérů a filmu - sobota 15. 8. 2009 od 14:00 hodin

Caballos pozvánkaSkvělou volbou pro celou rodinu bude velká koňská show v podání kaskadérské skupiny Caballos. Její členové se v kompletní sestavě představí na Praskačce - písníku, nedaleko Hradce Králové. K vidění bude rytířský turnaj, ukázky základní přípravy koní nejen pro film a show, džigitovka (kozácké umění jízdy na koni). Neméně atraktivní budou ukázky vláčení za koněm, dech beroucí pády či hořící jezdec.

Na své si přijdou i milovníci westernu, neboť dojde v téměř pětihodinovém programu i na přepadení dostavníku. Pro pohodu a zábavu vašich ratolestí se postarají přítomní poníci a koně, do jejichž sedla se budou moci vyhoupnout nebo se jen tak nechat svézt ve voze. Připraven však bude i další zajímavý program. Organizátoři slibují i bohaté občerstvení. Vstupenky můžete zakoupit buď přímo na místě nebo zlevněné v předprodeji.

Více informací najdete na www.ponycentrum.cz

 

shetlandI. Shetland pony show v Chomutově - sobota 15. 8. 2009

V sobotu 15. srpna úderem 10. hodiny zahájí v Chomutově JK PZOO Chomutov a JK Dominika, ve spolupráci se svazem chovatelů Shetlandských pony, první regionální výstavu pony.

Posuzovatelkou poníků v typu mini (do 87 cm kohoutkové výšky) a standard (do 107 cm kohoutkové výšky) bude ing. Milena Nováková. Vypsány jsou přitom výstavní třídy - hříbata, mladí pony (klisny, hřebci a valaši), hřebci a valaši 3 letí a starší, chovatelské skupiny, mladý vystavovatel a lead rein.

Na diváky však čeká i bohatý sportovní program, který začne přesně ve 13:00 hodin. Účastníky budou tentokrát děti mladší 16 let. Těšit se tak můžete na jízdu zručnosti, dostih pro pony do 110 cm kohoutkové výšky, parkur do 30 a také 50 cm, skok mohutnosti či vozatajský parkur.

Více informací najdete: www.stajdominika.wz.cz

 

 

Mistrovství ČR dětí&juniorů v parkurovém skákání 14. - 16.8.2009

Prodloužený víkend ve společnosti koní lze strávit i ve Zduchovicích, kde se od pátku 14. do neděle 16. srpna konají soutěže Mistrovství České republiky dětí a juniorů.

Ilustrační fotoTřídenní zápolení zahájí už v pátek v 9:00 hodin ráno první zahajovací soutěži děti kategorie 12 - 14 let, po nich nastoupí junioři kategorie A a B. Odpoledne čekají na závodníky soutěže stupně obtížnosti ZL - Z**.

V sobotu a v neděli jsou začátky soutěží naplánované na 10:00 hodinua vrcholem zápolení po oba víkendové dny budou soutěže obtížnosti S**, mistrovská soutěž juniorů 17 - 18 letých.

Více o akci se dočtete na stránkách pořadatele www.kone-zduchovice.cz a v našem aktuálním zpravodajství:www.equichannel.cz/mistrovstvi-ceske-republiky-zduchovice-aktualne.

 

Další zajímavé akce (nejen) na tento víkend naleznete v našem Kalendáři akcí.

Jak se dostat do pozvánek na víkend?

Už jste si určitě zvykli, že vám každý týden zpracováváme pozvánky na víkend, které nás zaujaly. Na zařazení není žádný nárok a opravdu jde o věci, které nám přijdou něčím vyjímečné nebo ne zas tak časté. Jak tedy se dostat do pozvánek na víkend?

Zadejte svou akci do našeho Kalendáře (odkaz vpravo nahoře), dejte k ní co nejvíce informací a nebojte se nám k ní případně doposlat i podrobnější zprávu mailem (info@equichannel.cz). Děkujeme.

Podobné články

Slovenská vytrvalostní jezdkyně Dominika Malíková Kleinová suverénně zvítězila v žebříčku FEI pro rok 2023. Jaká byla její cesta na vytrvalostní…

Dostihy jezdí jedenáctou sezonu, přičemž prvních osm let absolvovala vždy jen pár startů za rok. Poté, co však před třemi lety nastoupila k trenéru…