Pardubické závodiště ocení nejlepší jezdce roku 2010

14. 12. 2010 Dušan Korel

Dostihový spolek a.s. Pardubice ocení nejlepší jezdce pardubického závodiště za letošní sezonu. Slavnostní vyhlášení se bude konat ve čtvrtek 16. prosince od 12.00 hodin v sídle společnosti na závodišti a ovládnou ho sourozenci Příhodovi, kteří si odnesou ceny z poloviny vyhlášených kategorií.

Do třetího ročníku soutěže ve všestrannosti se opět počítaly výsledky ze všech pěti závodů, jež se v letošní sezoně konaly v Pardubicích. Absolutním vítězem se stal Miloslav Příhoda. Třináctý jezdec a člen pátého družstva z letošního mistrovství Evropy mladých jezdců, které se uskutečnilo na přelomu července a srpna na Dostihovém závodišti, vyhrál se ziskem 49 bodů. Na druhém místě skončila jeho sestra Veronika Příhodová s 45,4 bodu a jako třetí se umístil Petr Myška se 41 body.

Oceněni budou i jezdci v dalších kategoriích. Mezi žáky byl nejúspěšnější Antonín Vrtek, v kategorii pony Viktorie Theimerová, mezi juniory Veronika Příhodová a nejlepším mladým jezdcem je Miloslav Příhoda.
Podruhé se uskuteční rovněž vyhlášení nejlepších jezdců překážkových dostihů. Stejně jako při loňské premiéře se vítězem stal Jan Faltejsek, jenž v letošní sezoně vybojoval čtrnáct vítězství na pardubickém závodišti. Oproti minulé sezoně si o jednu výhru polepšil. Druhý skončil Jaroslav Myška s jedenácti vyhranými dostihy a na třetím místě se umístil Josef Váňa mladší s deseti výhrami.

„Také přes letošní zimu Jan Faltejsek jezdí dostihy na britských ostrovech, proto bude stejně jako před rokem na slavnostním vyhlášení nejlepších jezdců pardubického závodiště scházet. Zastoupí ho jeho otec. Miloslav Příhoda i vítězové dalších kategorií ve všestrannosti se však určitě čtvrteční akce zúčastní," uvedl Jaroslav Grodl, sportovní manažer Dostihového spolku a.s. Pardubice.

Hlavním sponzorem soutěže o nejúspěšnější jezdce pardubického závodiště je Sedlářství Jan Hauzr. Absolutnímu vítězi ve všestrannosti Miloslavu Příhodovi věnuje sedlo, další ocenění si odnesou hodnotné věcné ceny.

Podobné články

Slovenská vytrvalostní jezdkyně Dominika Malíková Kleinová suverénně zvítězila v žebříčku FEI pro rok 2023. Jaká byla její cesta na vytrvalostní…

Dostihy jezdí jedenáctou sezonu, přičemž prvních osm let absolvovala vždy jen pár startů za rok. Poté, co však před třemi lety nastoupila k trenéru…