Na Dostihovém závodišti v Pardubicích se pro veřejnost chystají projížďky na koni s instruktorem

20. 4. 2011 Dušan Korel

Dostihový spolek a.s. Pardubice přichází s další letošní novinkou pro návštěvníky areálu u Taxisova příkopu. Po pravidelných prohlídkách Dostihového závodiště s průvodcem nabízí další možnost příjemného strávení volného času v domově slavné Velké pardubické. Veřejnost bude mít možnost projet se na koni.

Projížďky na koni pod dohledem odborného instruktora se budou na pardubickém závodišti konat od 26. dubna. Uskuteční se výhradně ve všední dny v odpoledních hodinách a je nutné se na ně minimálně týden dopředu telefonicky objednat u Jaroslava Grodla, sportovního manažera Dostihového spolku a.s. Pardubice (telefonní číslo 777 750 935).

„Pro veřejnost bude k dispozici jeden kůň. Proto je nutná objednávka s dostatečným časovým předstihem, není možné koně přetěžovat. A v případě velkého zájmu je nutné udělat i časový pořadník," uvedl Jaroslav Grodl.

Dostihové závodiště PardubiceJedna lekce bude trvat 45 minut a bude stát 600 korun. Mohou se na ni přihlásit zájemci každého věku. „S každým, kdo se přihlásí, bych chtěl prodiskutovat, zda mu jde pouze jednorázovou projížďku na koni nebo zda má zájem o systematický trénink. Každý si to musí dopředu zvážit. Kdo by měl zájem o pravidelné jízdy a trénink, tak mu mohu i poradit, v jakém oddílu v okolí se tomu může věnovat naplno," uvedl Jaroslav Grodl. „Od každého zájemce chci také slyšet, zda je začátečníkem nebo zda je pokročilým jezdcem. Podle toho přizpůsobíme program lekce. Každopádně první jízda bude vždy probíhat v kruhové jízdárně, abych si u každého prověřil jeho schopnosti a dovednosti. Pokud bude opravdu pokročilým jezdcem, můžeme pokračovat na ohraničeném pískovém kolbišti."

Každý účastník jezdeckých lekcí na Dostihovém závodišti v Pardubicích bude muset být z bezpečnostních důvodů vybaven přilbou. „Může klidně použít cyklistickou přilbu, pokud ji vlastní. Když žádnou přilbu nemá, bude mít možnost si u nás zapůjčit jezdeckou přilbu," uvedl Jaroslav Grodl.

Podobné články

Slovenská vytrvalostní jezdkyně Dominika Malíková Kleinová suverénně zvítězila v žebříčku FEI pro rok 2023. Jaká byla její cesta na vytrvalostní…

Dostihy jezdí jedenáctou sezonu, přičemž prvních osm let absolvovala vždy jen pár startů za rok. Poté, co však před třemi lety nastoupila k trenéru…