Galavečer v Humpolci hostil nejlepší zástupce všestrannosti a vozatajství

22. 2. 2010 Michaela Prausová Autor fotek: Jiří Bělohlav

Přesně v osm hodin večer začal dne 20. 2. 2010 galavečer všestrannosti a spřežení ve Spolkovém domě v Humpolci. Jako každý rok proběhlo ještě před taneční zábavou vyhodnocení jednotlivých kategorií jezdců a koní.

Jako první proběhlo vyhlášení nejlepších v soutěžích všestrannosti.

Jaroslav Hatla, jezdec všesatrannosti roku 2009Jezdcem roku se již po několikáté a zaslouženě stal náš jediný olympionik v jezdeckých disciplínách, Jaroslav Hatla. Mezi mladými jezdci byl oceněn Miloslav Příhoda, jeho čtyřnohý svěřenec Oswald (v majetku Jaroslava Grodla) získal titul Kůň roku 2009. V mladších kategoriích získaly ocenění junior roku, respektive žák roku, Veronika Příhodová a Veronika Plucarová.

A nezůstalo jen u jezdců, ceny získali také mladí koně, vítězové KMK pro 5- a 6leté, klisna Serženta (majitele Jaroslav Merunka) a hřebec Zack (majitel Ing. Jan Hock).

Nezapomnělo se ani na starší generaci, a proto byl vyhlášen veterán roku 2009, kterým se stal pan Ludvík Filípek.

Ocenění nebyli ale pouze lidé a koně, ale také firmy podporující soutěže všestrannosti: cenu za podporu všestrannosti získala firma Zooprodukt Ešpandr s.r.o., cenu za propagaci všestrannosti získala internetová televize HorseTV s.r.o. Ocenění získali také významné osobnosti disciplín - v případě všestrannosti to byl Ing. Antonín Klauz.

Tomáš Barták st.Vyhlášení těch nejlepších v soutěžích spřežení předcházelo ocenění slavných lidí Zlaté podkovy - byli to Radka Dvořáková za disciplínu všestrannost a Tomáš Barták st. za disciplínu vozatajství. Také firmy podporující a propagující soutěže Zlaté podkovy nezůstaly opomenuty - byly to fa OSMA Komorovice a SCHČT.

V disciplíně vozatajství byly vyhlášeny kategorie vozataj roku 2009 jednospřeží, kterým se stal Jan Minarčík, za dvojspřeží Ladislav Jirgala a poslední kategorie byla čtyřspřeží, ve které získal ocenění výborný Jiří Nesvačil st.

V soutěžích vozatajství je důležitým prvkem spřežení také přísedící, proto pořadatelé vyhlásili také nejlepšího přísedícího roku 2009, kterým se stala Hana Jadrníčková.

Po tomto velmi zdlouhavém, opravdu se mi zdá, že každým rokem delším, vyhodnocení sezóny 2009 se všichni účastníci přesunuli na taneční parket. Tančilo se sice, ale s obrovskými přestávkami - zřejmě nebyli zpěváci v dobré kondici. Zábava byla v plném proudu, když nastal velký hřeb večera - vystoupení skupiny Sígři, která předvedla skvělou ohňovou show. Opravdu se zatajeným dechem jsme postávali v okolí obou aktérů. Vystoupení sklidilo obrovský úspěch, vždyť při šlehání ohně z úst hlavního aktéra šlo horko daleko do stran, což mělo velký efekt. Opravdu krásná show, která o půlnoci rozproudila nejen účastníky, ale také kapelu, která se jala hrát rychlejší muziku, a tak se tančilo a tančilo.

Naše skupina opouštěla roztančený parket někdy kolem 2. hodiny ranní, ale ples v tu dobu jakoby nabral na obrátkách a jistě se nekončilo ještě dlouho po našem odjezdu.

Další fotky z galavečera najdete například zde: http://zbambi.rajce.idnes.cz/Galavecer_2010/

Podobné články

Slovenská vytrvalostní jezdkyně Dominika Malíková Kleinová suverénně zvítězila v žebříčku FEI pro rok 2023. Jaká byla její cesta na vytrvalostní…

Dostihy jezdí jedenáctou sezonu, přičemž prvních osm let absolvovala vždy jen pár startů za rok. Poté, co však před třemi lety nastoupila k trenéru…