Festival koní 2012 míří do Holešova s nádechem slovenštiny

Holešovská zámecká obora bude 8. září 2012 hostit parkurové závody na úrovni ZM - L *, které rozhodnou o vítězi VII. ročníku Poháru starosty města Holešova (tím se stane vítěz nejvyšší soutěže dne) a také o vítězi III. ročníku Poháru moravsko-slovenského partnerství.

Jeho první kolo proběhlo 16. června ve slovenském Trenčíně, finálové kolo proběhne již podruhé v Holešově. O vítězné dvojici Poháru moravsko-slovenského partnerství rozhoduje nejvyšší počet bodů z obou kol při bodovém hodnocení: 1. místo - 10. b., 2. místo - 9 b. , 3. místo - 8 b., 4. místo 7 b., 5. místo - 6 b. atd. Při rovnosti získaných bodů rozhoduje lepší čas dosažený při druhém finálovém kole v Holešově. Podmínkou je absolvování obou kol se stejným koněm. Výsledky slovenského kola, kdy soutěž absolvovalo s čistým kontem 8 dvojic (z toho rovným dílem 4 dvojice z České republiky a 4 ze Slovenska), slibují atraktivní boj o vítěze poháru pro rok 2012.

Výjimečnost závodů podtrhuje i jejich zařazení do Festivalu koní Zlínského kraje 2012. Jedná se o výběr prestižních akcí z pestré palety koňařské nabídky v kraji, které probíhají v letošní sezóně. Závody výjimečné svou spoluprací českých a slovenských pořadatelských klubů proběhnou za podpory města Holešova a pod záštitou starosty města Holešova PaedDr. Z. Janalíka a dále je poskytnuta laskavá záštita hejtmana Zlínského kraje MVDr. S. Mišáka.

Pořadatelé slibují nejen zajímavý program jezdeckých soutěží až do výšky 120 cm, ale také doprovodný program pro celou rodinu.

Plakát Holešov

Podobné články
Dokument „Operation X: The Secrets of the Horse Billionaire“ obsahuje záběry a rozhovory natočené skrytou kamerou reportérem, který v lednu tohoto roku pracoval jako ošetřovatel ve výcvikovém centru Helgstrand Dressage

Když dánská televize TV2 po velkých právních tahanicích odvysílala koncem listopadu dvoudílný dokument „Operation X: The Secrets of the Horse…

Většina běžných pamlsků, které nabízíte koním, je v syrovém stavu. Kousek mrkve, jablka, hrušky, dýně nebo melounu prostě vždycky potěší, a to aniž…