Expedice Zakletý 2011

15. 10. 2011 Jindřiška Svobodová Autor fotek: archiv autorky

Expedice Zakletý - v pořadí čtvrtá begatrekkingová expedice a chladnokrevná společenská událost se uskuteční 22. října 2011. O co se vlastně jedná?

Je to organizovaná výprava pouze pro chladnokrevníky a jejich příznivce o délce plus minus 35 kilometrů. Cílem je vrch Zakletý nad Říčkami v Orlických horách, ke kterému vede několik přístupovek a je z něho báječný výhled pod „Orličky". Smyslem této expedice jsou oslavy výkonům tažných koní, kteří v minulosti na nevlídné pohraniční kopce Čechům a Němcům v osídlení odtahali cokoliv a tvořili společnost na dlouhých cestách.

Co to je begatrekking? Novodobá outdoorová (celodenní venkovní pobyt) aktivita pomocí chladnokrevníků, kdy je jedno, zda si na koni vezete pozadí, nebo jedete na vlečce, nebo se té vlečky prostě držíte a kráčíte vedle ní. Je jedno, jestli máte společnost koně zralého, nebo tvoříte společnost nedospělému hříběti. Jediné co není jedno, je kvalita a množství oblečení do případné nepohody a také obuv. U koní není jedno, zda mají zdravotní zkoušky pro přesuny. Svačinky a tekutiny jsou v míře odpovídající expedici, tzn. život zachovávající množství, zajištěny. Koním jsou přístupné dary přírody.

Chcete se zúčastnit nevšedního zážitku? Pak tedy kontaktujte občanské sdružení Centrum rozvoje chovu slezského norika Hradčany na mailové adrese slezskynorik@email.cz, kde dostanete písemné informace, nebo si zavolejte o stručné informace na tel.číslo 737 114 577, kde vám Jindřiška Svobodová řekne, co a jak.

Chcete dopřát do zimních výběhů svým beganům vzpomínky „na dovolenou"? Není nic snazšího, než si promyslet kroky, jak mu dopřát společnost stejně smýšlejících a funících individuí.

Na viděnou v říjnu!

Began je styl

Podobné články

Slovenská vytrvalostní jezdkyně Dominika Malíková Kleinová suverénně zvítězila v žebříčku FEI pro rok 2023. Jaká byla její cesta na vytrvalostní…

Dostihy jezdí jedenáctou sezonu, přičemž prvních osm let absolvovala vždy jen pár startů za rok. Poté, co však před třemi lety nastoupila k trenéru…