Proběhlo MČR v disciplíně Working Equitation

13. 9. 2018 Klára Maternová Autor fotek: Kateřina Vojáčková, Jaroslav Polcer

Mistrovství Working Equitation Česká republika 2018 se konalo ve dnech 31.8.-1.9.2018 v luxusním areálu Královický dvůr. Své síly přijelo poměřit 31 jezdeckých dvojic v kategoriích dětí, juniorů a seniorů. Dále byly k vidění soutěže týmů ve složení děti + junioři a týmy seniorské. Pro mistrovství byly vypsány výkonnostní třídy Z, L a S. Zatímco pátek Královický dvůr ovládly především drezurní testy, sobota se nesla ve znamení testů ovladatelnosti a rychlosti.

V kategorii dětí soutěžilo osm dvojic, kde v drezurním testu i testu ovladatelnosti suverénně zvítězila Kristýna Maternová s Gin Tonicem a stali se tak mistry České republiky.
Johana Zelená s koněm Rigolo se po vydařeném testu ovladatelnosti vyšplhala na krásné druhé místo. Stupně vítězů doplnila nadějná jezdkyně Alice Weinfurtová na koni Gabriel.

Pětice juniorských jezdkyň měla velmi vyrovnané výkony a po nelehkém boji se mistrem České republiky stala Barbora Pleskačová s kladrubským vraníkem Sacramoso Margeta XIII-20, sehraná dvojice, která se účastnila letos v srpnu mezinárodních závodů v Rakousku. Jindra Kučerová s klisnou Lidka 2 nakonec obsadila druhou příčku. Třetí místo zaslouženě patřilo Tereze Pekárkové s koněm Orfeus. Junioři předvedli velmi pěkné výkony a současným seniorům budou v příštích letech velkou konkurencí.

Seniorské kategorie se účastnilo šest dvojic. Paleta plemen koní byla opravdu pestrá a po velmi vydařeném výkonu v drezurním testu i testu ovladatelnosti si titul mistrů České republiky pojistili nejrychlejším časem v testu rychlosti Břetislav Růžička s Legolasem.
Skvěle zajetým testem ovladatelnosti si druhou příčku zajistila Tereza Slabá s pony hřebcem Dollom Valmont. Trojici nejlepších doplnila Šárka Kopecká se svým lusitánem Gin Tonicem.

V týmové soutěži dětí a juniorů nenašel přemožitele tým s názvem „Seven Eyes“ Kristýna Maternová spolu s Jindrou Kučerovou. Druhou příčku obsadil tým „Black and white“ ve složení Alice Weinfurtová a Barbora Pleskačová. Bronz získal tým „TDM“, jmenovitě Daniel Jiříček, Magdaléna Janoušková a Tereza Pekárková.

V seniorské soutěži týmů nejvyšší příčku obsadil „GrePaChest“ Tereza Slabá, Veronika Slavíčková a Alice Jiříčková, který porazil tým „Středočešky“ Babeta Melčová, Lenka Nováková, Tereza Slabá, která tentokrát sedlala svou klisnu Ediene. Místo třetí obsadil „RaKo tým“ ve složení Šárka Kopecká, Renáta Veverková a Jana Viedemannová.

Po skončení závodu a slavnostním vyhlášení se ještě někteří jezdci na svých koních zúčastnili v rámci každoročních Královických slavností a dožínek jezdecké show, kde mohli diváci sledovat adrenalinem nabitý souboj osmi dvojic v podobě vyřazovacích paralelních rychlostních testů. Do finálové jízdy se proti sobě postavila dvojice Jindra Kučerová, která sedlala kříženku hucula a fjorda Leontýnu, a Šárka Kopecká na svém lusitánovi Gin Tonicovi, která se po strhujícím souboji stala nakonec absolutní vítězkou této rychlostní zkoušky.

Poděkování za vydařené mistrovství patří všem zúčastněným, organizátorům, sponzorům, mediálním partnerům a v neposlední řadě hojnému počtu diváků, které neodradilo ani sobotní „uplakané“ počasí.

V současné době je již znám termín a místo konání MČR WEČR 2019. Na příští rok se také plánují národní závody s mezinárodní účastí a další akce. Ještě letos máte šanci se zúčastnit seminářů, závodu nebo slavnostního uzavření sezony.

Neváhejte nás navštívit na www.wecr.cz

Podobné články

Disciplína working equitation se u nás poměrně rychle rozvíjí a získává stále více aktivních příznivců. Závěrečný díl seriálu přiblíží dvě poslední…

Disciplína working equitation se u nás poměrně rychle rozvíjí a získává stále více aktivních příznivců. Atraktivní disciplínu nám přiblíží další díl…