Čeladná Ride & Slide - první NRHA závody ve Střední Evropě vás zvou

Ve dnech 14. - 15. května pořádá společnost Paint horse s.r.o. a Polská Reiningová Asociace (PLRHA) ve spolupráci s NRHA České republiky a Slovenskou Asociací Reiningových Koní první mezinárodní reiningové závody schválené americkou asociací NRHA ve střední Evropě "Čeladná Ride & Slide".

Reining je dnes nejdynamičtěji se rozvíjející jezdeckou disciplínou. Je nepochybně královskou westernovou drezurou a také se zasloužil o největší nárůst popularity westernového sportu. V nejbližší době lze očekávat jeho zařazení do programu Olympijských her.

Po vynikajícím úspěchu českého jezdce Lukáše Jiráka na Mistrovství světa v reiningu v Oklahomě v USA (7. místo) a také účasti českého reprezentačního týmu na ME 2003 a 2004, je uspořádání mezinárodních reiningových závodů v Čeladné další možností propagace českého reiningu.

Areál ranče Prosper Horse má ideální zázemí pro pořádání závodů evropské úrovně. V loňském roce byl jedním z kandidátů na pořadatele ME AQHA juniorů, s úspěchem zde proběhlo i loňské Mistrovství české republiky dospělých ve westernovém ježdění. K dispozici jsou zde dvě jezdecké haly i prostorné venkovní pracoviště pro koně. V zimě byl vyměněn povrch ve velké hale, aby co nejlépe vyhovoval světovým parametrům a jezdci zde mohli předvést co nejlepší výkony.

Kromě jezdecké špičky naší republiky se do soutěží přihlásili i jezdci ze Slovenska, Rakouska a Holandska. Účast přislíbila i několikanásobná Mistryně Slovenska Zuzana Pačesová a americký jezdec a trenér Chuck Klippfel. Hlavní cenu pro vítěze třídy NRHA Open věnovala firma Sedlářství Frinta. Soutěžit se začíná každý den v 9.00 hod. Je vypsáno celkem 13 soutěží pro jednotlivé kategorie jezdců i koní, které slibují divákům bohatý celodenní program.

Pátek 13. května je věnován budoucím nadějím westernového sportu. Mladí adepti budou skládat zkoušky jezdeckého výcviku pro získání jezdecké licence a tím možnosti účastnit se závodů.

Podobné články

Czech Quarter Horse Association připravila další ročník Festivalu hřebců amerických plemen. A ani v letošním roce nebudete ochuzeni o předvedení…

Deník

Za romantikou Divokého západu, kde se problémy řešily na místě a pravdu měl ten s rychlejší rukou, se vydali diváci jezdecké akce Equiservis Pink…