Přijeďte také - na koňský festival do Kentucky

15. 12. 2009 Lucie Hýblová

Lexington, uznávaný jako světové hlavní koňské město, se ponoří do svých bohatých tradic jezdectví, chovu koní a závodů. V roce 2010 se bude v jeho centru konat šestnáctidenní Mezinárodní jezdecký festival – současně s očekávanými Světovými jezdeckými hrami.

Mezinárodní jezdecký festivalTato interaktivní koňská výstava bude probíhat od 25. září do 10. října 2010 současně s Alltech FEI Světovými jezdeckými hrami v Kentucky Horse Park. Mezinárodní jezdecký festival 2010 uvádí světové trhy, kde uvidíte to nejlepší z kentuckého životního stylu, kultury a sbližování koní se špičkovými maloobchodníky z celého světa.

Mezinárodní jezdecký festival se bude konat v nejmodernějším lexingtonském konferenčním centru přiléhajícím k Rupp Aréně, schopné pojmou až 23 tisíc diváků a nacházející se přímo uprostřed Lexingtonu. Tato multimilionová akce zabírá plochu přes 9290 m², včetně prvotřídních seminárních a konferenčních aktivit.

Čím nás upoutá Mezinárodní jezdecký festival 2010:

  • největší výstavní plochy v Lexingtonu (Kentucky, USA),
  • přes 300 vystavovatelů z celého světa,
  • uvítací salonky a informační centra,
  • noční párty,
  • experti na jezdecké nemovitosti a životní styl,
  • denně vzdělávací semináře a ukázky,
  • spousty atrakcí pro milovníky koní, místní obyvatele i turisty,
  • ukázka toho nejlepšího z kentuckých závodů plnokrevníků.

Světové jezdecké hry 2010 (WEG)

Jednou za 4 roky přichází jezdecký svět oslavit krásu a pompéznost jezdeckého sportu. Ročník 2010 má být vůbec největší jezdeckou událostí, jaká se kdy ve Spojených státech uskutečnila. Více než 800 sportovců a 900 koní z 60 zemí světa bude soutěžit v osmi mistrovských soutěžích.

2010 Alltech FEI Světové jezdecké hry

  • Kdy: 25. září - 10. října, 2010
  • Kde: Kentucky Horse Park, Lexington, Kentucky
  • Co: Poprvé se pojede 8 světových jezdeckých šampionátů: parkurové skákání, drezúra, military, sportovní ježdění, vytrvalostní jízda, skákání, vozatajství a poprvé také parajezdectví.

Místa konání předešlých Světových jezdeckých her:

  • 1990 - Stockholm, Švédsko
  • 1994 - Haag, Nizozemsko
  • 1998 - Řím, Itálie
  • 2002 - Jerez, Španělsko
  • 2006 - Aachen, Německo


Světové jezdecké hryJádrem této světové soutěže bude také více než 10000 oficiálních dobrovolníků. Tito specializovaní dobrovolníci budou věnovat svůj čas, energii a nadšení, aby se Světové jezdecké hry 2010 staly nezapomenutelnými. Každý člen tohoto týmu, který je sponzorovaný firmou Ariat, bude hrát zásadní roli. Budou vytvářet prostředí, ve kterém závodníci budou moci dát ze sebe to nejlepší, budou se podílet na plynulém fungování akce a vítat hosty z celého světa.

Se Světovými jezdeckými hrami se také pojí celá řada změn Kentucky Horse Parku. Například výstavba vnitřní arény s 6000 místy a řízenou klimatizací, která byla dokončena v červenci letošního roku, nebo stavba venkovního stadionu s 7500 místy k sezení.

Podle oficiální tiskové zprávy bude zpravodajství NBC hlavní vysílací sítí ze Světových jezdeckých her 2010 pro jezdecký sport v historii americké televize. Počítá se s účastí 600 tisíc diváků.

Oficiální stránky Světových jezdeckých her 2010, kde najdete veškeré informace o této jedinečné akci (anglicky): http://www.alltechfeigames.com

program WEGProzatímní program jednotlivých soutěží v PDF si můžete stáhnout pod článekm.

Na Světové jezdecké hry si již nyní můžete přes internet koupit lístky. Předprodej najdete na této stránce: http://www.ticketmaster.com/2010-Alltech-FEI-World-Equestrian-Games-tickets-Lexington/venue/180853

Zde najdete fotografie místa konání a mapky, jak se do areálu festivalu i jezdeckých her dostat: http://www.horsecapitalproductions.com/expo.html

Promo video naleznete na YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=X4rmvS39O6c

Podobné články
Součástí veletrhu FOR PETS bude youtuberka Kristy M. Ranch

Program veletrhu FOR PETS 2024 jako každoročně připravila Nadace na ochranu zvířat, spolupořadatel(ka) veletrhu. Program letošního veletrhu FOR PETS…

Od čtvrtka 7. do neděle 10. prosince 2023 výstaviště v Salcburku hostilo festival koní nesoucí název Silberheil Amadeus horse indoor.