Olympijské komentáře všestrannosti II. - CIC***/* Barroca d'Alva

14. 3. 2004 Josef Malinovský Autor fotek: archiv H.A.Radimovice

Ve dnech 11. – 14.března 2004 se Jaroslav Hatla zúčastnil mezinárodních závodů CIC***/* v portugalském Barroca d'Alva. S klisnou Future Eclipse startoval v soutěži s jednou hvězdou a hned po drezúrách se ujal vedení (44b.). Bez zaváhání absolvoval cross i parkur a zaslouženě zvítězil. Na druhém místě skončil Marco Biasa s Gavroche dy Sylfab (ITA) před dvojicí Lisa Deghe – Ginger 23 taktéž z Itálie.

S „Berrym“ Jarda absolvoval CIC***, ve kterém šlo o důležité body do olympijské kvalifikace. Po prvním drezurním dnu byl na průběžném sedmém místě. V pátek startovala v drezúrách druhá část 68 členného startovního pole a naše dvojice se posunula na místo třinácté.

Poté však přišla sobotní zkouška v cross-country. Zastavení na jedné z překážek znamenalo pro J.Hatlu s Kyrenejennalla´s Boyem zatížení 20-ti trestnými body a propad na 41. pozici. Obrovské zklamání umocňovala skutečnost, že bez penalizace za zastavení by to byl nejlepší výkon v crossu.

V parkurech se probojovali alespoň mezi první polovinu startujících na celkové 30.místo. První skončila Marissa Cortesi s Pepper Mint III (SUI), druhá byla dvojice Fabio Fani Ciotti – Bury Boy de Guy (ITA) a bronzovou příčku obsadila stejně jako v nižší soutěži Lisa Deghe, tentokrát s koněm Narciso II.

Dalšími kvalifikačními závody, kterých se Jarda Hatla zúčastní, bude 9.-11.dubna 2004 CIC*** Řím, kde by se měla sejít velice silná konkurence.

Příbuzné články:

Podobné články

K nemalému počtu vážných nehod v nižších úrovních všestrannosti a u méně zkušených jezdců dochází, když se koně nekontrolovatelně řítí na překážky,…

Miroslav Trunda

Třídenní závody podzimní všestrannosti uzavřely jezdeckou sezónu v Pardubicích. Do sedmi soutěží nastoupilo celkem 154 koní. Deštivé počasí v prvních…