Světová špička na startu Rudolfova poháru v Kladrubech nad Labem

19. 4. 2023 Tisková informace Autor fotek: Archiv NHK Zdroj: NHK URL zdroje: www.nhkladruby.cz

Přes devadesát spřežení z patnácti zemí světa porovná své síly na mezinárodních závodech spřežení Rudolfův pohár, které pořádá Národní hřebčín Kladruby nad Labem ve dnech 20. – 23. 4. 2023.

V královské kategorii čtyřspřeží, která je v letošním roce zahnuta do bodování Světového poháru spřežení, budou startovat hned dvě světová esa, a to australský vozataj Boyd Exell, šestinásobný mistr světa v závodech čtyřspřeží a desetinásobný vítěz FEI World Cupu a Bram Chardon, holandský vozataj, který je dvojnásobným mistrem Evropy čtyřspřeží, dvojnásobným mistrem světa s nizozemským týmem a dvojnásobným vítězem FEI World Cupu a mistrem světa s čtyřspřežím pony. Nebude chybět ani Jérome Voutaz ze Švýcarska, další jezdec z nejužší světové špičky. Diváci tak uvidí celkem dvacet čtyřspřeží. 

maraton.jpg

V kategorii dvojspřeží zaujme především jméno vícemistra světa Sandro Koalicka. Národní hřebčín bude reprezentovat v kategorii čtyřspřeží Jiří Nesvačil jun. Ten se s Kateřinou Neumannovou zúčastní i dvouhvězdové kategorie dvojspřeží. O první příčky v tříhvězdové kategorii dvojspřeží se z jezdců národní hřebčína utká Petr Novák a Vladimír Moudrý.

maratonova-prekazka-2.jpg

Ve středu 19. 4. proběhne veterinární inspekce koní. Následující den čeká startující kategorií dvojspřeží 2*, jednospřeží 2* a dvojspřeží 3* úvodní drezura. V pátek absolvují drezuru kategorie dvojspřeží pony 3*, jednospřeží 3* a čtyřspřeží 3* WcupQ. Vozatajský maraton je na programu v sobotu 22. 4. Sedm maratonových překážek čeká na soutěžící v sobotní divácky nejvíce atraktivní disciplíně. Jedna z překážek je postavena jako miniatura kladrubského hřebčína. Zakončen bude Rudolfův pohár v neděli překážkovou jízdou spřežení, následovat bude vyhlášení celkových výsledků.
Více informací o Rudolfově poháru na webových stránkách národního hřebčína.

drezura-2.jpg

Záštitu nad akcí převzali ministr zemědělství Zdeněk Nekula a hejtman Pardubického kraje Martin Netolický. Akce se koná za finanční podpory Národní sportovní agentury.

Podobné články
Vlašic se stal halovým šampionem spřežení. Ziegler uzmul vítězství Muchové

Desátý ročník Zimního jezdeckého poháru v neděli zakončilo finále vozatajské části seriálu, v němž se stal dvojnásobným šampionem Petr Vlašic.…

Miloslav Příhoda

Jubilejní 10. ročník Zimního jezdeckého poháru míří do finále, které se uskuteční ve dnech 23. a 24. března v Královicích u Slaného. Parkurová i…