Zahajte letní prázdniny na mezinárodním turnaji v pólu

26. 6. 2014 Tisková informace

Argentine Diplomats Polo Cup – Prague je prvním mezinárodním turnajem v koňském polu organizovaným pod záštitou Velvyslanectví Argentinské republiky a hlavního města Prahy, který se uskuteční v Praze od čtvrtka 26. června do soboty 28. června. Akce je otevřená pro veřejnost, především pro rodiny s dětmi, které se mohou těšit na bohatý doprovodný program.

Třídenní turnaj se koná u příležitosti 90 let diplomatických vztahů mezi Českou republikou a Argentinou. Hostitelem akce je Aviator Polo klub v Praze, na jehož hřišti v CONSEQ Parku ve Velké Chuchli se akce uskuteční. Široká veřejnost je vítána, na pátek a sobotu jsou pro diváky připraveny různé speciální akce. Fanoušci póla, milovníci koní, stejně tak jako aktivní rodiny s dětmi, jsou zváni, aby si užili den v přírodě, nebo mohou tuto vzrušující a unikátní sportovní událost využít k uspořádání vlastního pikniku. Polo zápasy umí obecenstvo vtáhnout do děje na hřišti i mimo něj, podle tradice se diváci například v poločase účastní uklízení drnů na hřišti způsobených kopyty koní.

Do turnaje o prestižní pohár je přihlášeno šest týmů po čtyřech hráčích s týmovým handicapem do +4. Hráči, mezi nimiž jsou jak nadšení amatéři, tak i profesionálové, pochází nejen z Evropy, ale i jiných zemí světa. Vzrušující souboje jsou zaručeny!

Zápasy začínají ve čtvrtek a v pátek ve 14 hodin, finále v sobotu od 11:30. V pátek po zápase od 18:30 proběhne koncert známého brazilského zpěváka Santiaga Ferreira a barbecue v argentinském stylu, tzv. "Asado". Sobotní finále oficiálně společně zahájí primátor hlavního města Prahy a Chargé d'Affaires argentinského velvyslanectví. Součástí programu budou i kulturní vystoupení, možnost vyzkoušet si polo, dětský koutek zajištěný školkou Pink Crocodile, VIP stan, slavnostní udílení cen a mnohem více. Po celou dobu budou samozřejmě též k dispozici stánky s občerstvením.

Sponzory akce jsou především významné společnosti z oblasti gastronomie (Alira wines, Darboven Cofee, Julius Meinl - Gurmánský palác, United Drinks, Vinospol, Aqua Angels, Staropramen) a další společnosti jako UBM, HomeArt, Luxury Guide, Touch Branding.

Pólo

Vstup na čtvrteční zápasy je volný, vstupenky na páteční zápasy a koncert, stejně tak jako na sobotní finále stojí 200 Kč na den v předprodeji na www.facebook.com/DiplomatsPoloCup nebo na www.aviatorpoloclub.cz. Lístky bude možné zakoupit i na místě za 250 Kč, děti do 14 let mají vstup zdarma. K dispozici je též limitovaný počet VIP vstupenek v předprodeji za 1000 Kč (na místě za 1250 Kč).

Pólo vzniklo v Persii před 2000 let, ale zpopularizovali jej Britové, kteří jej přivezli ze severní Indie. Dnes se hraje v 16 zemích světa, kromě Británie je také velmi populární v Argentině, odkud pocházejí někteří z nejlepších hráčů světa. Zájem o tento sport roste i v České republice.
A jak se koňské polo hraje? Každý tým je složen ze čtyř hráčů, kteří se v sedle koně a s maletou v ruce snaží dostat míč do soupeřovy branky. Hra samotná se skládá ze čtyř sedmiminutových bloků (chukkas), mezi nimiž (nebo v jejichž průběhu) hráči mění koně.

Podobné články

Závodiště ve Velké Chuchli, které v posledních letech oživuje miliardář Radovan Vítek, dostane nové využití. Po dostihových a parkurových jezdcích se…

Koňské pólo patří mezi sportovní aktivitu, která se těší oblibě zejména v Jižní Americe a mezi šlechtou. V poslední době ale přichází na chuť…