Čtyři plemeníci Sprehe pozitivní na WFFS

2. 2. 2019 Martina Cerhová Autor fotek: Votavová Šárka

Také Hřebčín Sprehe patří k těm zodpovědným a nechal otestovat své plemenné hřebce na syndrom fragilních hříbat teplokrevníků.

Jsou mezi nimi čtyři s pozitivním výsledkem na WFFS:

  • Amazon (A la Carte NRW – Arpeggio)
  • Chico’s Boy (Carpaccio – Silbersee)
  • Santo Domingo (San Amour – Fürst Heinrich)
  • Dicapo (Diamant de Semilly – Phin Phin)

Ostatní hřebci WFFS gen nenesou. Jsou jimi: Baggio, Beau Noir, Bernay, Canoso, Christ, Cola Zero, Condoctro, Cornet de Semilly, Coupe Gold, Credo, Dancier Gold, De Niro Gold, Desperados, Destano, Diamond First, Diamond Hit, Diamond Pearl, Erdinger, Faustinus, Fürst Wilhelm, Gavi, Hickstead White, Le Vivaldi, Marc Cain, Millennium, Mykonos, Nibali van het Eikenhof, Paganini, Quando Unico, Quinoso, Quite Rubin, San Giovanni, Stakkato Gold, Stalypso, Toys a Zucchero d’Hyrencourt.

V ZH Tlumačov působí v letošním roce Faustinus, Stalypso a Chico’s Boy.

Jako vždy zdůrazňujeme, že kolem WFFS není třeba paniky. Jen je vhodné nesestavovat rodičovský pár z dvou přenašečů, tedy v případě volby plemeníka, který je přenašečem, nechat klisnu otestovat.

Více informací k syndromu fragilních hříbat teplokrevníků:

 

Podobné články
Zambesi

Zambesi TN je první z ohlášených novinek ZH Písek pro rok 2023. Jedná se o letos 19letého KWPN hnědáka s působivým potomstvem, který se snadno může…

I. předvýběry hřebců pro plemennou knihu českého teplokrevníka se konají 25. ledna v ZH Tlumačov a 26. ledna v Zemském hřebčinci Písek.