VC Kolín - Ptýrov – zná své vítěze!

24. 5. 2009 Kateřina Návojová Autor fotek: Kateřina Návojová

Aktualizace: 24. 5. Aleš Opatrný s Kristály stál na startu v rozeskakování jako poslední a věděl, že pokud zajede čistě, vítězství VC bude mít  v kapse. Nakonec získal jeden trestný bod za čas, ale i to mu stačilo k vítězství. I přesto mu ani připsaných 18 bodů nestačilo na první průběžnou příčku ČSP. Jiří Luža má přesně o jeden bod více – 43b. Třetí průběžnou příčku si hájí Jiří Papoušek.

Aleš Opatrný s Kristály

Aleš Opatrný s Kristály

Jiří Papoušek a Help

Jiří Papoušek a Help

V nedělním klání zazářila také Barbora Tomanová a udržela si vedení ve 3.kole Dance and Jump. Zvítězila po zdařilých jízdách s koňmi Coloman, Kohen a aCareful Franz Josef.  Celkově však stále vede Nathálie Crnková před Lenkou Vachutkovou
 

Nathálie Crnková

Nathálie Crnková

Bylo to napínavé...

Bylo to napínavé...

Veškeré výsledky ze závodů naleznete na www.ceskyskokovypohar.cz

Kompletní reportáž z Ptýrova vám přineseme v úterý.

 

 

 

Aktualizace 23. 5

Dnes proběhl zahajovací závodní den v Ptýrově při Velké ceně Kolína - Ptýrov. Jak již název napovídá, původní místo závodů Kolín se přesunulo na Ptýrov poblíž Mladé Boleslavi. Neobvykle vysoký počet startujích se sjel do areálu známého velmi kvalitním povrchem. Ten nyní hostil i mnoho kvalitních jezdců.

Stavitel parkurů Václav Drbal nastavil vysokou laťku u všech soutěží. Do parkuru zařadil mnoho profilově složitých skoků včetně vodního příkopu a zdi. V druhé soutěži dne (L**) na těchto záludnostech ukončilo předčasně svoji jízdu 19 jezdců, několik dalších jezdců na těchto typech skoku chybovalo. Ani trasa parkuru nebyla jednoduchá - jezdcům se pletla již při prohlídce parkuru, proto je Václav Drbal naváděl a objasňoval případné skokové varianty.

Václav Drbal vysvětluje jezdcům trasu parkuru a alternativní skoky

Václav Drbal

Jedna z překážek, která zamíchala výsledným pořadím jezdců - na foto Hana Mandová s Kevinem 6 (JS Opatrný Hořovice)

Jedna z překážek, která zamíchala výsledným pořadím jezdců - na foto Hana Mandová s Kevinem 6 (JS Opatrný Hořovice)

Třetí a poslední soutěž začínala až kolem půl páté, přičemž se na start postavilo 84 dvojic. Do finále postoupilo nejlepších 15 jezdců, čímž byla soutěž velmi napínavá. V takto vysokém počtu startujích nestačila pouze čistá jízda, ale jezdci museli mít i dobré časy.  Pro 4 bezchybné jezdce již místa ve finále nezbyla.
Mnoho jezdců ve finále s výbornými časy chybovalo, a tak na vítězství stačil až pátý nejrychlejší čas v podání Lucie Polákové s Carosem.

Vedoucí jezdkyně 3. kola DaJ Czech junior cupu po prvním dni - Barbora Tomanová (JK Dance and Jump)

Vedoucí jezdkyně 3. kola DaJ Czech junior cupu po prvním dni - Barbora Tomanová (JK Dance and Jump)

Na nedělním programu jsou vypsány celkem tři soutěže vrcholící Velkou cenou na úrovni T**. Na start se postaví 28 dvojic, což je na této úrovni opravdu mnoho! Nebudou chybět jména jako Aleš Opatrný, Jiří Papoušek, Petr Eim či vítěz poslední Velké ceny v Ostravě Jiří Hruška s koněm Radek. Chybět nebude ani vítězka minulého ročníku ČSP Zuzana Zelinková, která by si jistě přála konečně zvítězit. Minulý rok ji to věčně mařil Aleš Opatrný, když na Zuzanu zbývalo často druhé místo.

Neskrývaná radost Ludvíka Jandourka, když na druhý pokus překonal vodní příkop

Neskrývaná radost Ludvíka Jandourka, když na druhý pokus překonal vodní příkop


Ti, kteří si nechtějí tento souboj ujít, mohou se zastavit přímo v areálu. Start vrcholu dne je zatím plánován na 15:30. 

Výsledky z prvního závodního dne a průběžné výsledky zítřejších závodů sledujte na www.ceskyskokovypohar.cz

Podobné články

Před deseti lety se v Olomouci konaly první parkurové závody zařazené do Světového poháru a stejnou dobu trvalo čekání na to, až se některému z…

Strhující finiš nabídlo třetí kolo Longines Global Champions Tour v Mexico City. Do rozeskakování Grand Prix s překážkami do 160 centimetrů…