Podzimní slunce nad Kladnem

21. 9. 2009 Magda Rothová Autor fotek: Miroslav Hrdý

Uplynulou sobotu pořádala TJ SOKOL KLADNO – jezdectví, pod záštitou města Kladna, skokové závody nazvané jako Podzimní cena města Kladna. Město Kladno jezdecký sport dlouhodobě podporuje, za což mu patří bezpochyby poděkování.

První předpoklad pořadatelského úspěchu je slunné počasí, které se místnímu pořadateli opravdu vydařilo. Počasí zajisté přispělo i k tomu, že závody sledovalo mnoho diváků.

Skokové klání bylo zahájeno soutěží stupně ZM, která byla rozdělena na dva oddíly. Nejdříve tak startovali čtyř- a pětiletí koně startující prvním rokem, kde zvítězila Michaela Křivková s koněm OK BUGSYS, startující za JK Cento Bruzovice. Zajela základní kolo i rozeskakování bez pomyslné ztráty květinky a svou skvělou formu potvrdila i v soutěži stupně „Z" na limitovaný čas - Ceně společnosti Zakládání a údržba zeleně s.r.o. -, kde opětovně vyhrála.

Marek Zbořil - VapiMezi dětmi do 14 let pak stupeň vítězů patřil Marii Bandasové s koněm Vandal, startující za JK Inplem Tehov.

Vítězem soutěže stupně „ZL" - Ceny společnosti schindlers.cz s.r.o. - se stal Ing. Marek Zbořil s koněm Vapi, startující za Sportovní stáj Lány Vašírov o.s., který svou jízdou potvrdil svého závodnického ducha. Další bezchybné výkony předvedli Jana Nosková se svým koněm Carino 2, startující za Statek Kováry, o.s., Aneta Pažoudková s koněm Tabasco 1, startující za Jezdeckou stáj Alfa o.s., Pavlína Bieliková s koněm Gladiátor Orling, startující za Jezdecký klub Exkalibur Veltěže, a též domácí Kateřina Langhammerová na koni Takon.

Pavlina BielikováPomyslným vrcholem skokových soutěží pak byl parkur stupně „L*", pojatý jako Cena města Kladna. Zde zcela zaslouženě zvítězila Pavlína Bieliková se svým koněm Malibu, startující za Jezdecký klub Exkalibur Veltěže, která jako jediná překonala základní parkur i rozeskakování bez jediné chyby. Vítězce k jejímu úspěchu pogratuloval Ing. Dan Jiránek, primátor města Kladna. Pavlína Bieliková mimo jiné obdržela příjemnou prémii pro vítěze, kterou je zapůjčení SUV automobilu Peugeout 4007 od prodejce těchto automobilů, společnosti V-group s.r.o., na víkend zdarma. Na dalších místech se umístili domácí Jiří Němec s koněm Tadeáš, Ondřej Potluka s koněm La-Di-Da, startující za TJ jezdecká stáj Montar, Zdeňka Kunstová s koněm Velvet Law, startující za PJK Gabrielka, a Veronika Carbolová s koněm Sarah 10, startující též za PJK Gabrielka

Pořadatelé se snažili udělat pro spokojenost všech závodníků a diváků maximum a pevně věří, že se jim to povedlo.

Podobné články

Před deseti lety se v Olomouci konaly první parkurové závody zařazené do Světového poháru a stejnou dobu trvalo čekání na to, až se některému z…

Strhující finiš nabídlo třetí kolo Longines Global Champions Tour v Mexico City. Do rozeskakování Grand Prix s překážkami do 160 centimetrů…