Mefrit Cup na Mělníku

4. 4. 2005 Vladimír Mestenhauser Autor fotek: Jarmila Beranová

První „velké„ parkurové závody má za sebou Mělnický jezdecký areál „Na podkově“. Přes konkurenci několika závodů v nedalekém okolí se uskutečnilo o víkendu 2. a 3. 4. za krásného počasí celkem 271 startů.

Soutěže byly koncipovány do tří skupin. V soutěžích charakteru „Hobby“, které sloužily současně jako „rozehřívací“ pro soutěže pony, zcela dominovali zástupci pořádajícího JK Mělník, kteří ke dvěma vítězstvím Karolíny Hájkové a jednom Michaely Krulichové přidali 12 umístění do 5.místa. Dvě vítězství získala pro stáj Equilon Mělnická Vrutice Ilona Růžičková a po jednom vítězství si odvážela Veronika Rosická a Eva Matějíčková (SSCHýle).

Oficiální soutěže měly poměr vítězství velmi vyrovnaný, když po dvou získali zástupci JS Císařský ostrov (Veronika Rosická), Stáje Moudrý Kluky (Jan Adamů a Martina Tošovská) a JK Mělník (Lucie Kraicová), jedenkrát zvítězila Stáj Bost B (Irena Chalupová), která zvítězila v hlavní soutěži, když se v rozeskakování proti Lucii Kraicové nedopustila chyby, zatímco ta ve snaze docílit kratší čas jednou chybovala.

Soutěže pro pony se setkaly s obrovským zájmem. Na startu se objevil i „pony roku 2004“ LIPAN s novou jezdkyní Anetou Pažoudkovou. Děti během zimy vyrostly, zesílily a výkonnostně vyspěly, takže bylo na co se dívat. Objevilo se také řada nových tváří. Silnou převahu v počtu umístění do pátého místa naznačili domácí, když získali 9 umístění. O vítězství se podělili Eliška Šašková s Krokem z JS Tuřany („LPA“), Anita Bačkovská s Marlow z JK Všemily, Michaela Krulichová s Night boy La Boheme z JK Mělník („LPA“).

Divácky nejatraktivnější byla pravděpodobně hlavní „pony“ soutěž „STPB“. Z desetičlenného pole se do rozeskakování kvalifikovaly 4 dvojice. Jako první do něj nastupovala Kateřina Mestehauserová se Sabinou, s kterou se teprve seznamuje, chybovala na posledním skoku. Sandra Tomaidesová se Sandy měla problémy, které znamenaly 16 trestných bodů. Barbora Žáčková s importem ze Švýcarska Maximo Copilot se nevyhnula také jednomu shození, ale díky rychlejšímu času to stále ještě stačilo v průběžném pořadí na vítězství. Kateřina Mestenhauserová nastupovala ještě s Colinem, docílila ještě o sekundu kratší čas a navíc bezchybné konto, takže ukončila závody k radosti domácích.

Již následující víkend se areál Na podkově opět stane centrem parkurového sportu. Na programu je třídenní AUSTROFIN CUP, který bude mít hlavní soutěž na stupni „S“ jak v sobotu, tak v neděli a očekává se účast kvalitního startovního pole. Začátky soutěží v pátek ve 14 hodin, o víkendu v 8.30. Pořadatelé srdečně zvou všechny příznivce.

Podobné články
Miloslav Příhoda

První ročník Zimní jezdecké ligy vyhráli Zlatí lvi, které v Královicích při finále reprezentovali Jiří Tměj s Miloslavem Příhodou. Ten byl doslova…

Skvělá zpráva nejenom pro fanoušky parkurového sportu. Global Champions Prague Playoffs se vrátí do O2 areny – organizátoři z Czech Equestrian Teamu…