Jak se závodilo v Kovárech

17. 10. 2008 EQCH redakce Autor fotek: archiv autorky

V sobotu 20.9.2008 se v Kovárech  (okr. Kladno) konal další  z oblíbených Kovárských závodů. Tentokrát se všichni sešli na jeho podzimní části, za dobré účasti se závodilo ve dvou drezurních a pěti skokových hobby soutěžích.

V zahajovací drezuře Z3 se v poli 15 startujících jako první umístila  Pavla Procházková s Bonetem z pořádajícího Statku Kováry (66%). Za ní se jezdci umístili v pořadí – Lucie Šmídová – Evita, JS Preláta (65,5%), Kristýna Bezděková – Liliend (65%), Farma Ženíšek, Zuzana Roubalová – Atrej (64%),opět domácí reprezentantka, Radka Polcerová – Silván (63%), JK Smečno.

Za tichého modlení k zamračené obloze odstartovala drezura stupně  L8, kterou nad svými třemi soupeřkami ovládla Lucie Šmídová s Evitou, reprezentující JS Preláta (60%), jako druhá jí těsně následovala jezdkyně Kovářová s Woman (Farma Hole) se ziskem 59%. Třetí místo získala slečna Svobodová s Who Else (Stáj Jasana Hladová) s 55% s hezky zajetou úlohou navzdory valachovu handicapu – chybějícímu oku.

Drezury byly hodnoceny paní Dankou Rychtaříkovou, která zajistila objektivní výsledky všech účastníků.

A. Gočová s Coelií.

To už se skokani chystali na svou část, koně pro skokové soutěže opuštěli azyl vozíků, zatímco probíhala poslední kosmetická úprava parkuru pro výšku 60 centimetrů pro celkem čtyři účastníky. Tato soutěž byla vypsána na limitovaný čas, který byl 52,00 vteřin. K němu se nejvíce přiblížila a zaslouženě zvítězila Martina Kulihová, pro kterou to byl druhý start v kariéře. Držíme palce, aby nastavenou laťku držela vysoko i v dalších letech. Martina reprezentovala Statek Kováry – odnož Mlýn. Jen těsně druhá skončila Kristýna Suchelová se Sandrou (JK Smečno) s čistým kontem a časem 53,27. Za ní byly volány k dekorování, i když jen pro dobrý pocit z našich závodů, slečny Janovská – Sendy (TJ Slavia Ptice) a Zentrichová – Borneo (JK Fryč), které byly shodně vyloučeny pro dvojí neposlušnost koně.

Na výšku 70 cm s rozeskakováním se dostavilo celkem 20 dvojic, nad kterými zvítězila Nicole Růžičková s běloušem Perigord (Tursko). Za ní se seřadily druhá Majda Ježková se Štefi (Statek Kováry – Mlýn),  třetí Zuzana Gregoriadesová – Neonka (TJ Slavia Ptice), čtvrtá Veronika Siváková – Canty D (Tara Unhošť), pátá Kristýna Suchelová – Sandra (JK Smečno). Všechny dvojice překonaly rozeskakování bez chyb, včetně dalších tří s pomalejším časem.

Dvakrát umístěná M. Ježková se Štefi.

80 cm s rozeskakováním se stalo kořistí Veroniky Sivákové s Canty D (Tara Unhošť) s časem v rozeskakování 27,6. Druhá byla vítězka předchozí soutěže Nicole Růžičková s Perigordem (Tursko) , za ní jako třetí Majda Ježková se Štefi (Statek Kováry – Mlýn), čtvrtá Nikola Horká s Clarkem (Statek Kováry), pátý Jaroslav Křepinský, jehož Kalista rozhodně odmítla nabízený flot na zadních a čestné kolo strávila na předních za vydatného pohybu vpřed :-)))

Na výšce 90 cm s rozeskakováním se jako první umístila Nicolette Dvořáková s Bonanzou (JK Pazderna), druhá Nikola Horká s Clarkem (Statek Kováry), zlepšující výledek z předchozí soutěže, třetí Zuzana Němcová s výborně skákající Panterrou (JK Němec), čtvrtá Michala Bodeová s Patriotem 2 z Holubic, pátá z jedenáctihlavého pole byla Pavla Rymešová s kladrubským valachem nádherného exteriéru a chodů Sacramoso Farmem, členové Statku Kováry – Fara.

Poslední soutěž závodního dne byla vypsána na výšce 100 cm s rozeskakováním a zúčastnily se jí celkem čtyři dvojice. Vítězem po rozeskakování se stal domácí Jaroslav Vábek s valachem Šeron, s čistým kontem v rozeskakování v čase 28,85, druhá Nikola Dvořáková s rychle cválající Bonanzou, přesto díky větším obloukům v pomalejším čase 29,90. Třetí se umístila Kateřina Macková s Dav Nador (JS Údolí Bakovského potoka), čtvrtá Michaela Godeová s Patriotem 2 z Holubic, podle zpráv v kuloárech je tomuto koni 20 let. Blahopřejeme k umístění a držíme mu palce, aby byl zdravý a při chuti sportovat co nejdéle.

J. Vábek - Šeron.

Na našich závodech poté zavládl úklid, ceny a nádherné poháry byly rozdány. Sponzorem našich závodů je firma Rieger Security, která věnovala věcné ceny – deky, dečky, ohlávky, lonžovací biče apod., včetně tolik obdivovaných pohárů.

Děkujeme všem za účast, přejem mírnou zimu, doufáme v jarní shledání na našich závodech.
Za organizační tým Jana Nosková

Podobné články
Miloslav Příhoda

První ročník Zimní jezdecké ligy vyhráli Zlatí lvi, které v Královicích při finále reprezentovali Jiří Tměj s Miloslavem Příhodou. Ten byl doslova…

Skvělá zpráva nejenom pro fanoušky parkurového sportu. Global Champions Prague Playoffs se vrátí do O2 areny – organizátoři z Czech Equestrian Teamu…