Super Cup GCL v O2 areně vyhrál tým mladíků. Prague Lions jsou šestí

20. 11. 2022 Tisková informace Autor fotek: Kateřina Návojová Zdroj: Global Champions Prague Playoffs URL zdroje: www.pragueplayoffs.com
Super Cup GCL. Z vítězství se nakonec radovali mladíci z Miami Celtics
Super Cup GCL. Z vítězství se nakonec radovali mladíci z Miami Celtics

Galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs v libeňské O2 areně zakončilo již počtvrté finále týmového Air Bank Super Cup, do něhož se poprvé kvalifikovali i Pražští lvi. Z vítězství se nakonec radovali mladíci z Miami Celtics.

Do prvního kola nedělního finále Air Bank Super Cupu Global Champions League nastupovali Prague Lions jako druzí v pořadí. Pieter Devos s valachem Nascar van´t Siamshof inkasoval čtyři trestné body na skoku s číslem tři. 

Anna Kellnerová v sedle Catch Me If You Can Old začala velmi pěkně, ale po překonání triplebaru, který tvořil čtvrtou překážku, jí nevyšlo naplánovaných pět cvalových skoků do dvojkombinace a klisna před skokem 5A zastavila. Při opakovaném nájezdu na něm chybovala a shodila také překážky s čísly osm a dvanáct. Celkových 23 bodů doplnila penalizace za překročení časového limitu. 

Poslední z Pražských lvů Niels Bruynseels na valachovi Delux van T&L zaznamenal stejně jako jeho belgický kolega čtyři body, a to na druhém dvojskoku. V součtu tak domácí celek měl z první části soutěže 31 bodů, zatímco další dva o sedm méně. Valkenwaard United zapsali osm bodů a pouhé čtyři pak Shanghai Swans a Miami Celtics. 

Druhé kolo zahajovali tedy Prague Lions, ale ani tentokrát se jim příliš nedařilo. Kellnerová s Devosem dojeli s osmi body, Bruynseels se čtyřmi. Soutěž tak zakončili s 51 body. 

O medailových pozicích se podle očekávání rozhodovalo mezi trojicí nejlepších z úvodní části. Z Valkenswaard United měl jen jednu chybu Marcus Ehning v sedle valacha Priam du Roset. Andre Thieme s klisnou DSP Chakarií dovezl do cíle nulu, stejně jako sedmašedesátiletý miláček publika John Whitaker na valachovi Equine America Unick Du Francport. Ten byl jedním ze tří účastníků, kteří oběma koly prošli bez penalizace. 

Dalším šťastlivcem byl Christian Ahlmann s Dominatorem 2000 Z ze Shanghai Swans. Naopak nulu nezopakoval jeho kolega Max Kühner na valachovi Elektric Blue P. Jeho dvanáct bodů rozhodlo o tom, že se labutí družstvo propadlo na průběžné druhé místo, a to i přes to, že finišman Martin Fuchs ve dvojici s valachem Leone Jei nechyboval. 

Vše měli ve svých rukou jezdci z Miami Celtics, jejichž věkový průměr je pouhých 25 let. Sedmadvacetiletý Bertram Allen startující na valachovi Pacino Amiro byl třetím účastníkem s nulou z obou kol. Šestadvacetiletý Michael G Duffy s valachem Clitschko 17 vše udělal napínavějším, když přidal osm bodů k původním čtyřem a dorovnal tak skóre s Valkenswaard United. 

Vše tak měl ve svých rukách třiadvacetiletý Edouard Schmitz na valachovi Gamin van´t Naastveldhof. Věděl, že pokud chce ukořistit nejvyšší příčku, nesmí chybovat, a navíc jet rychle, aby součet časů byl nižší než v případě aktuálně vedoucího týmu. To se mu nakonec podařilo a zaplněná O2 arena jej mohla odměnit bouřlivým potleskem. 

Miami Beach
Podobné články
Miloslav Příhoda

První ročník Zimní jezdecké ligy vyhráli Zlatí lvi, které v Královicích při finále reprezentovali Jiří Tměj s Miloslavem Příhodou. Ten byl doslova…

Skvělá zpráva nejenom pro fanoušky parkurového sportu. Global Champions Prague Playoffs se vrátí do O2 areny – organizátoři z Czech Equestrian Teamu…