Beerbaum letos podruhé vyhrál LGCT. Super GP v Praze pojede i Lynch

2. 5. 2022 Tisková informace Autor fotek: Global Champions Zdroj: Global Champions URL zdroje: www.pragueplayoffs.com

Naprosto strhující podívanou nabídlo rozeskakování sobotní Grand Prix Mexico City. Již druhé vítězství v letošní sérii Longines Global Champions Tour si v jeho závěru připsal Ludger Beerbaum. Zlatou vstupenku do Prahy tak získal druhý Denis Lynch.

Šest dvojic se probojovalo do rozeskakování Longines Global Champions Tour Grand Prix Mexico City, která byla vrcholem sobotního programu třetí zastávky této prestižní parkurové série. 

Jako první do něj nastoupil Belgičan Gilles Thomas v sedle jedenáctileté klisny Luna van het Dennehof. Po jedné chybě v čase 46,49 sekundy neměl však příliš velké šance na pódiové umístění. Hned druhý startující Denis Lynch z Irska ukázal, že laťka se dá posunout výrazně výš. Zkráceným parkurem projel na třináctiletém valachovi Brooklyn Heights bez penalizace a časomíra mu v cíli ukázala hodnotu 44,56, čímž dostal ostatní soupeře pod tlak.

Druhým Belgičanem na startovní listině rozeskakování byl Pieter Devos, jenž v týmové Global Champions League startuje za tým Prague Lions. Držet palce mu do kiss and cry zóny přišel i jeho kolega z Pražských lvů Niels Bruynseels, jenž s Deluxem Van T & L v základní části soutěže jednou chyboval a skončil patnáctý. Devos s klisnou Claire Z bohužel shodil úplně poslední skok, což se mu stalo osudným letos již poněkolikáté. Čtyři trestné body a čas 45,56 tak pro něj znamenaly v důsledku páté místo před šestým Gillesem Thomasem. 

Čtvrtý skončil Brit Ben Maher na hřebci Faltic HB, když také jednou chyboval, ale v cíli mu časomíra ukázala hodnotu 44,07. Šlo tak o nejrychlejší jízdu ze všech. Zbývající dvě dvojice již nezaznamenaly žádnou penalizaci, ale byly pomalejší. Ir Michael Duffy na valachovi Zilton Sl Z dokončil v čase 44,59, čímž se dostal o pouhé tři setiny za svého krajana Denise Lynche. Posledním, kdo mohl zamíchat pořadím, byl Němec Ludger Beerbaum na klisně Mile. Lynch tak již pomalu mohl začít slavit dílčí úspěch. Věděl totiž, že získá zlatou vstupenku do Super Grand Prix v Praze, kterou Beerbaum má již díky vítězství z prvního závodu v katarském Dauhá. Na opracovišti napjatě sledoval, jak si počíná jeho soupeř. Ten protnul cílovou čáru v čase 44,51 a o pět setin jej tak předstihl. 

Ludger Beerbaum si druhou výhrou upevnil svoji pozici v žebříčku Longines Global Champions Tour 2022, do něhož si za uplynulá tři kola zapsal už 99 bodů. Ve všech kolech bodoval i Michael Duffy, jenž má aktuálně 92 bodů, třetí je pak Gilles Thomas s 66 body a čtvrtá je se ztrátou jednoho bodu Katrin Eckermann. Ta vyhrála druhou letošní Grand Prix na Miami Beach a je tak jednou z kvalifikovaných do pražské Super Grand Prix. Uskuteční se v sobotu 19. listopadu během galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs v libeňské O2 areně.

Veškeré podrobnosti jsou na webu www.gcglobalchampions.com, informace o přípravách GC Prague Playoffs zájemci najdou na adrese www.pragueplayoffs.com.

Miami Beach
Podobné články

Strhující finiš nabídlo třetí kolo Longines Global Champions Tour v Mexico City. Do rozeskakování Grand Prix s překážkami do 160 centimetrů…

Obrovské podpory tisíců diváků se v Mexico City dočkal tým Prague Lions, za který v třetím kole Global Champions League startoval domácí Fernando…