Baryard-Johnsson vyhrála GP v Saint Tropez. Devos je opět lídrem LGCT

23. 5. 2022 Tisková informace Autor fotek: Tiskové středisko LGCT Zdroj: LGCT URL zdroje: www.pragueplayoffs.com

Švédská parkurová hvězda Malin Baryard-Johnsson vyhrála v Saint Tropez páté kolo Longines Global Champions Tour a v listopadu tak opět bude účastnicí Super Grand Prix v Praze. Staronovým lídrem žebříčku se stal Belgičan Pieter Devos.

Další dechberoucí podívanou nabídla parkurová Grand Prix Longines Global Champions Tour, která se v sobotu 21. května odehrála na Azurovém pobřeží u Saint Tropez. 

Mezi 34 účastníky hlavní soutěže celého mítinku s překážkami do 160 centimetrů byly i dvě české reprezentantky. Premiéru v této sérii prožila Sára Vingrálková na valachovi Quisandro, která dokončila s 13 trestnými body jednatřicátá. Rozeskakování těsně uniklo po jedné chybě Anně Kellnerové v sedle klisny Catch Me If You Can Old. Nakonec se umístila dvacátá, hned za Scottem Brashem, Maikelem van der Vleutenem, Pederem Fredricsonem, Julienem Epaillardem či Benem Maherem. Také oni se svými koňmi obdrželi v základní části čtyři trestné body. 

Do rozeskakování se probojovalo po čistých jízdách dvanáct dvojic a osm z nich nulu na bodovém kontě udrželo. Vítězkou se nakonec stala Švédka Malin Baryard-Johnsson na klisně H&M Indiana. S rozdílem méně jak jedné sekundy jí na slavnostní dekorování doprovodili Nizozemec Harrie Smolders s valachem Monaco, Američan Spencer Smith v sedle valacha Theodore Manciais a Belgičan Abdel Saïd, který startoval na valachovi Bandit Savoie. 

Boj o titul šampiona sezony LGCT 2022 se zintenzivnil poté, co Pieter Devos díky dvěma čistým jízdám obsadil šesté místo a po zisku jednatřicet bodů jich má nyní na svém kontě sto deset. Druhý je s devítibodovou ztrátou Gilles Thomas a na třetí příčku klesl dosavadní lídr Ludger Beerbaum. Aktuálně má devadesát devět bodů, stejně jako Christian Kukuk, který bodoval jako jediný ve všech pěti letošních Velkých cenách. 

Malin Baryard-Johnsson se vyhoupla s osmdesáti osmi body na sedmé místo za šestého Michaela Duffyho a pátou Katrin Eckermann. „Jsem tak hrdá a šťastná. H&M Indiana je prostě úžasná. Každá výhra je emotivní, ale to, že dnes skončili všichni za mnou, mě dělá ještě šťastnější, pokud je to vůbec možné. Musela jsem riskovat, protože ti přede mnou byli opravdu rychlí. Ale měla jsem s sebou svého opravdu dobrého trenéra Marlona Zanotelliho, který byl se mnou také vloni v Římě, kde jsem vyhrála Grand Prix LGCT poprvé, a opravdu mě tlačil dopředu. A dokázali jsme to,“ s nadšením konstatovala. Když hovořila o tom, že jako součást výhry v Saint Tropez získala opět zlatou vstupenku do Super Grand Prix v Praze, tak s úsměvem pronesla: „Chtěla bych ještě pár Velkých cen vyhrát, ale jsem opravdu šťastná, že už se letos do Super Grand Prix kvalifikovaly tři ženy z pěti přidělených pozic. Je to skvělé číslo.“

Sérii Global Champions čeká ještě před listopadovou galashow světového parkuru Prague Playoffs deset zastávek. Tou nejbližší bude již v příštím týdnu Hamburk. Následovat budou Cannes, Stockholm, Paříž, Monako, Londýn, Valkenswaard, Řím, New York a finále základní části v Rijádu.

Podrobnosti o dalším programu jsou na adresách www.gcglobalchampions.com a www.pragueplayoffs.com.

Miami Beach
Podobné články

Před deseti lety se v Olomouci konaly první parkurové závody zařazené do Světového poháru a stejnou dobu trvalo čekání na to, až se některému z…

Strhující finiš nabídlo třetí kolo Longines Global Champions Tour v Mexico City. Do rozeskakování Grand Prix s překážkami do 160 centimetrů…