CSI J/Y Praha za dveřmi

4. 5. 2008 Josef Malinovský

Již nadcházející víkend proběhnou v Praze na Císařském ostrově v areálu TJ Žižka mezinárodní skokové závody juniorů a mladých jezdců, které jsou pomyslnou generálkou na blížící se evropský šampionát těchto věkových kategorií plánovaný na 16. - 20. července. Vedle našich "želízek v ohni" si pražské kolbiště přijedou otestovat zástupci Chorvatska, Itálie, Maďarska, Německa, Polska, Rakouska, Slovenska a Švýcarska. Seznam jezdců a další info najdete na www.eurohorse-promotion.cz.

Bezmála dvě stovky koní (přesně 193) bude během následujícího víkendu startovat při mezinárodních skokových závodech juniorů a mladých jezdců na pražském Císařském ostrově. Ty jsou pro většinu účastníků neoficiální generálkou před nadcházejícím mistrovství Evropy, které se uskuteční na stejném místě letos v červenci (16. – 20. 7.).

 

„Takto velký zájem účastníků nás poměrně překvapil, a tak mají dělníci v těchto dnech plné ruce práce se stavbou mobilních stájí,“ sdělila Klára Damborská z pořádající společnosti Eurohorse Promotion. Rušno však bylo přes víkend i na samotném kolbišti, kde specializovaná firma přimíchávala do povrchu textilní vlákna a směs jemného písku, které zaručí skutečně tu nejvyšší kvalitu sportovní plochy.

Ač by se dalo očekávat, že nejvíce koní bude startovat za Českou republiku, není tomu tak. Nejsilnější ekipy dorazí z Polska (55 koní) a Itálie (47 koní). Za domácí barvy bude moci sledovat celkem 28 jezdců s 46 koňmi. Pro zranění kolene však mezi nimi bude chybět jedna z největších opor juniorské kategorie Nathalie Crnková. Naopak se můžeme těšit na výkony bronzové medailistky z loňského mistrovství Evorpy dětí Michaely Hažmukové, která si přiveze vedle Grafa Conny také Quintu d´Arsoules.

Ze zahraničních účastníků lze zmínit např. italskou jezdkyni Annu Giugno, která na loňském evropském šampionátu skončila mezi juniory třináctá, či její krajanku Eleonoru Zorzeto (25. místo, ml. jezdci). Kompletní seznam startujících a další informace o soutěžním programu najdete na stránkách www.eurohorse-promotion.cz.

 

Omluvte zhoršenou kvalitu záběrů, pořízeny byly mobilním telefonem.

Podobné články
Miloslav Příhoda

První ročník Zimní jezdecké ligy vyhráli Zlatí lvi, které v Královicích při finále reprezentovali Jiří Tměj s Miloslavem Příhodou. Ten byl doslova…

Skvělá zpráva nejenom pro fanoušky parkurového sportu. Global Champions Prague Playoffs se vrátí do O2 areny – organizátoři z Czech Equestrian Teamu…