Hradištko bude opět hostit mistrovství ČR v paradrezuře

3. 10. 2013 Tisková informace Autor fotek: Josef Malinovský

Ve dnech 5. a 6. října bude areál Jezdecké školy Equus Kinsky v Hradištku u Sadské hostit mistrovství České republiky v paradrezuře. Do mistrovských soutěží je nahlášeno 13 handicapovaných jezdců a další čtyři odstartují v Ceně Zuzky.

Ta je určena pro neklasifikovatelné a začínající jezdce, jež nemají možnost bojovat o mistrovské kovy. Zatímco v loňském roce zpestřili program svojí účastí jezdci z Ruska, letos se všichni těší na porovnání výkonů s německými reprezentanty. V kategorii IA bude konkurovat Lukášovi Hnátovi Silvia Logemann, v kategorii IB se pak s naší Anastasjou Vištalovou utká Alina Rosenberg, a to hned se dvěma koňmi.

Jan RousZatímco ve skupině II bude Jana Berušková zcela osamocena, v soutěži skupiny III se představí vedle několikanásobného mistra ČR Jana Rouse Kateřina Lesová a Němka Martina Bezinger. Čtvrtá kategorie již bude opět pouze českou záležitostí, zato v ní diváci uvidí hned čtyři dvojice. Dva koně bude sedlat Jiří Giogas, po jednom pak Zuzana Fialová a Dana Kiliánová. Do Ceny Zuzky jsou přihlášení Helena Kratochvílová, Jarmila Plháková, Helena Froňková a Jan Decastelo.

V sobotu jsou na programu vedle Ceny Zuzky hned dvě kola mistrovských soutěží. Dopolední část začíná v 9.30 hodin a odpolední v půl čtvrté. V neděli se diváci mohou těšit od 9.30 hodin na druhé kolo nemistrovské soutěže a o hodinu později vyvrcholí republikový šampionát volnými sestavami na hudbu. Vše zakončí slavnostní dekorování a vyhlášení mistrů České republiky, které je naplánováno zhruba na 13. hodinu.

Podrobnosti o programu najdete na stránkách www.klubkvitek.estranky.cz.

Podobné články

Česká paradrezura bude mít svého zástupce na Paralympijských hrách v Paříži v roce 2024, protože díky výsledkům jezdkyně Anastasji Vištalové obdržela…

Jezdecký klub Fany Hostěnice je v koňském světě známý zejména provozování paravoltižní disciplíny – akrobacii na koni pro osoby se zdravotním…