LOH 2008: Olympijské novinky z drezurního světa

Přinášíme Vám novinky z aktuálního dění kolem účasti drezurních jezdců na LOH 2008. O tom, že na olympijských soutěžích budou chybět i někteří medailoví favorité, se můžete dozvědět z našeho článku.

Švýcarský tým se rozhodl odstoupit z účasti na LOH 2008, když jednička týmu, Silvia Iklé, prohlásila, že se LOH 2008 neúčastní se žádným svým koněm. V prohlášení tato zkušená jezdkyně uvedla, že olympijská soutěž se má uskutečnit v prostředí, kde vlhkost vzduchu činí 97%, teploty dosahují nad 30 st. C a v červenci začíná sezóna tajfunů. Koně do LOH čeká 5,5 týdenní cesta, kdy 7 dní stráví v karanténě v Cáchách a 10 dní v izolaci v Hong Kongu. Poté koně absolvují dlouhý, náročný let z Amsterodamu do Hong Kongu (11 hodin letu), budou se muset adaptovat na 6-tihodinový rozdíl a Silvia zmínila i chronické zdravotní potíže obou koní.

Krátce poté oznámili i dva kanadští jezdci Cindy Ishoy a Ashley Holzer, že se nezúčastní LOH 2008 z podobných důvodů, které zmínila Silvia Iklé.

Další omluva dorazila z tábora Belgie, kdy se ze zdravotních důvodů omluvil Jeroen Devroe, následován Andreasem Helgstrandem (Dánsko), Lone Jorgensenem (Dánsko) a Larsem Petersenem (Dánsko).

Prvním státem, který již oznámil složení svého olympijského týmu pro drezuru, je Kanada. V týmu je překvapivě i Ashley Holzer, který již oznámil, že se LOH 2008 nezúčastní.

Podobné články

Je jí teprve sedmnáct let. Vůbec poprvé postoupila do finále velkého seniorského závodu. A díky tomu také moderní pětibojařka Lucie Hlaváčková…

Moderní pětiboj už nikdy nebude jako dřív. Jízda na koni bude nahrazena překážkovou disciplínou. Čeští zástupci na víkendovém kongresu mezinárodní…