Na jihokorejském ostrově milují koně. Hlavně na talíři

27. 3. 2014 fis, Novinky.cz

Nejen tepelně upravené, ale klidně jen tak syrové konzumují obyvatelé jihokorejského ostrova Čedžu koňské maso. Je tam považováno za opravdovou lahůdku. Pro turisty také není žádným tabu. Nebrání se mu ani evropští cestovatelé.

Přestože v řadě světových kultur koňské maso do běžného jídelníčku nepatří, na Čedžu ho ochutná kdekdo. Místní ho umějí připravit na více způsobů a nebojí se ho jíst ani ve zcela syrovém stavu, ve kterém má prý nasládlou chuť a je křehké.

Novinky.czČlánek přináší Novinky.cz: Na jihokorejském ostrově milují koně. Hlavně na talíři

Podobné články
Deník

Otec Francouz, matka Japonka. Z Asie přes Irsko a hřebčín Napajedla zamířil prvotřídní kůň Pop Rock na statek do Němčic pod Kunětickou horou. Tam se…

iRozhlas

Policie odložila prověřování případu, kdy na pardubickém dostihovém závodišti vběhl kůň, který ztratil jezdce, do prostoru s diváky a několik jich…