Na jihokorejském ostrově milují koně. Hlavně na talíři

Nejen tepelně upravené, ale klidně jen tak syrové konzumují obyvatelé jihokorejského ostrova Čedžu koňské maso. Je tam považováno za opravdovou lahůdku. Pro turisty také není žádným tabu. Nebrání se mu ani evropští cestovatelé.
Přestože v řadě světových kultur koňské maso do běžného jídelníčku nepatří, na Čedžu ho ochutná kdekdo. Místní ho umějí připravit na více způsobů a nebojí se ho jíst ani ve zcela syrovém stavu, ve kterém má prý nasládlou chuť a je křehké.
Článek přináší Novinky.cz: Na jihokorejském ostrově milují koně. Hlavně na talíři
Galerie

Divoký kůň uvízl v těžko přístupném terénu. I přes náročnou záchrannou akci zvíře zemřelo

Profesionální i dobrovolní hasiči vyjížděli na Šlovický vrch u Dobřan, kde je rezervace divokých koní. Jeden exmoorský pony tam uvízl a nedokázal se…
Členství v jezdecké federaci zdražilo o stovky procent, někteří kritizují podivné hlasování

Někteří členové České jezdecké federace se bouří kvůli zvyšování příspěvků. Členům i rekreačním jezdcům nad patnáct let podražilo členství o čtyři…