Z golfového hřiště je rezervace, žije v ní kůň divoký, zubr i pratur

23. 5. 2023 mb Zdroj: iDnes.cz URL zdroje: www.idnes.cz
Idnes.cz
Idnes.cz

Na místo bývalého golfového hřiště nedaleko Lipenské nádrže přivezli ochránci přírody ze společnosti Česká krajina kopytníky z bývalého vojenského prostoru Milovice ve Středočeském kraji. Právě tam vznikla vůbec první taková rezervace, v níž kromě divokých koní a zubrů žijí i pratuři.

„Odchyt zvířat byl velmi náročný, oproti předpovědi počasí se velmi rychle oteplilo, takže jsme museli spěchat. Jinak by hrozilo přehřátí zvířat,“ vysvětlil Dalibor Dostál z České krajiny. Ochranářská společnost založila Milovickou rezervaci v roce 2015 ve spolupráci s vědci. V následujících dnech plánují pracovníci přesuny dalších zvířat k Lipnu.

Rezervaci u přehrady pro divoké koně a zubry založila společnost Jihočeské ekofarmy a zvířata jí bezplatně poskytla právě Česká krajina. Je druhou v Jihočeském kraji a dvanáctou v celé republice.

Celý článek přináší iDnes.cz: Z golfového hřiště je rezervace, žije v ní kůň divoký, zubr i pratur

TN.cz
Podobné články
Český rozhlas

Ypsilonka, Zeta nebo Davina jsou jména klisen koně Převalského, které pražská zoologická zahrada tentokrát vybrala pro převoz do jejich domoviny do…

Idnes.cz

Od útlého dětství chodila parta děvčat z Jenišova na Karlovarsku do stájí pečovat o koně. Tato elegantní zvířata jim během let natolik učarovala, že…