Končící sezona na Mělníku

28. 10. 2010 Kateřina Návojová Autor fotek: Návojová Kateřina

Zima se kvapem blíží a ve většině areálů končí sportovní sezona. Po celé republice se ukončují akce závěrečnými Huberty. V Mělníku na jezdecké adepty čekají poslední dva hobby závody. Ten třetí od konce proběhl právě včera, ve státní svátek České republiky.

Končící sezona na Mělníku

 

Jako po celou sezonu zde v areálu Na podkově čekaly na jezdce parkury i drezura.

Lenka Heřmanová, Víla 4Pro neúčast drezurních jezdců se tak výjimečně odjela pouze část skoková. Jako první tak byli na startu jezdci, kteří se přihlásili do soutěže dvoufázového skákání 60/60 cm. Na jezdce čekalo celkem osm skoků v první fázi, v druhé pak o jeden méně. Jezdci měli mnoho variant, jak zkrátit trať. Nehledě na délku dráhy bylo možné zajet i alternativní skoky. To buď byly profilové skoky jako například bedna, nebo místo jednoduchého skoku se skákal dvojskok. Nejlépe si s kurzem poradila domácí jezdkyně s Vílou 4 - Lenka Heřmanová. Obsadila s ní první i druhé místo, neboť s touto pony klisnou jela tuto soutěž dvakrát. Přestože domácí jezdci většinou na výsledkách hobby soutěží nejsou, Lenka ano. Aby měli možnost vyhrávat především ostatní jezdci, výsledky jezdců za JK Mělník se počítají zvlášť pouze do jejich místní soutěže. Výjimku však tvoří jezdci do 10 let a jezdci startující prvním rokem. Druhá možnost je případ Lenky. V soutěži se představilo celkem 17 dvojic, třetí skončila Tereza Řezníčková na Kantáro.

Celkem 23 dvojic se postavilo na start soutěže 70/70 cm. I zde se vedlo domácím a zvítězila opět Lenka Heřmanová. Tentokrát sedlala pony klisnu Gejša. Soutěž Denisa Vegrichtová (na foto pony Sargo)se jela opět jako dvoufázové skákání, do její druhé fáze se dostalo 16 jezdců. Z nich 10 dojelo obě fáze bezchybně.

Soutěžní den pokračoval soutěží 80/80 cm, kde již počet účastníků začal klesat a některé soutěže se jely jako handicap - tedy jezdec startoval ve zvolené úrovni, ale výsledky se počítaly dohromady.
V této soutěži zvítězila Denisa Vegrichtová s poníkem Viki 3. Úspěšně ji sekundovala Lucie Srbová s Shafranem, která obsadila druhou a třetí příčku.

V soutěži 90/90 cm se představilo šest dvojic, stejně jako v soutěži 100/100 cm. A vzhledem k pouze jedné startující na výšce překážek 100/110 cm došlo k výše zmíněnému sloučení soutěží. V soutěži 90/90 byla nejrychlejší Michaela Vodičková s March Buety. Na parkuru o 10 cm výše zajela nejrychleji Jana Hýblová s Jessicou 6. Jedinou startující v soutěži 100/110 byla Jana Nováková s Darjou. Ta svojí jízdou ukončila tento závodní den a byla to ona, kdo sloučenou soutěž (90+100+110) nejrychlejším časem na totožném parkuru vyhrála.

Jezdci tedy mají letos poslední dvě možnosti zajet změřit síly na hobby závody.

Vypsány jsou stejné soutěže jako nyní, drezurní soutěže jsou vypsány celkem 4 (Z1, Z2, Z3 a L8). Díky online přihláškám na webu www.jkmelnik.cz můžete průběžně sledovat počty startujících. Hobby závody se uskuteční tuto neděli 31. 10. 2010 a ještě o týden později v neděli 7. 11. 2010.

 

 

Podobné články

Ve dnech 9. a 10. září se na Pardubickém závodišti odehrálo nezapomenutelné Mistrovství České republiky v Mountain Trailu 2023, které bylo součástí…

Už jste někdy slyšeli o horseboardingu? Jde o jezdeckou show a zároveň sport. Můžete se s ním blíže seznámit v rozhovoru s průkopníkem této…