Pozvánka na řízený veřejný trénink s Miloslavem Vítkem

8. 8. 2009 Veronika Staňková Autor fotek: Kateřina Návojová, archiv autorky

Předposlední srpnovou sobotu, tedy 22.8.2009, odstartuje v areálu Farmy Hrádek v Mratíně první řízený veřejný trénink. Tento model VT je jistě znám pamětníkům ze středočeského kraje, v dřívějších letech se pořádal např. v mělnickém areálu pod vedením pana V. Mestenhausera nebo pana A. Starosty...

Začátek tréninku je plánován na 10. hodinu a bude probíhat následovně:

  • Účastníci budou, vždy na příslušné výšce překážek (60/70, 80, 90, 100 cm), rozděleni do trojic.
  • Každý si nejprve samostatně, dle vlastní potřeby, opohybuje koně na opracovišti a následně budou trojice volány k opracování a tréninku do kolbiště, kde vše již bude probíhat pod vedením trenéra.
  • Po rozeskákání každý z trojice na závěr absolvuje, opět za asistence trenéra s mikrofonem v kolbišti, celý zkušební parkur, který bude samozřejmě komentován.

.Velkou výhodou je tento model právě pro mladé koně, diváky, ale i nezkušené jezdce. Nikam se nepospíchá. Jezdec i kůň má čas si překážky prohlédnout a skočit, mají možnost zatrénovat si v cizím prostředí a pokud se objeví problém, je již na trenérovi, aby ho jezdci pomohl na kolbišti vyřešit a odstranit.

Naším cílem je znovu oživit „veřejné tréninky", protože tento pojem si dnes již většina jezdecké veřejnosti převedla pod termín „hobby závody", které ale s VT opravdu nemají nic společného. Pomalu ale jistě nám vymizela i možnost na hobby závodech si koníka v klidu tzv. okoukat, při případném problému parkur snížit a v klidu dokončit. Proto se vracíme k tradici, která funguje.

Srdečně tedy zveme jezdce i diváky 22.8.2009 do areálu Farmy Hrádek v Mratíně.

Propozice si můžete stáhnout pod článkem, aktuality a více informací naleznete na webových stránkách www.farma-hradek.cz, zde budou den před akcí vyvěšeny předběžné startky a rozdělení lotů s časovým harmonogramem. Kapacita je omezena na maximálně 48 jezdeckých dvojic.

Za JS Farma Hrádek
Veronika Staňková

Miloslav Vítek se narodil v roce 1972 v okrese Děčín. Vyučil se na SOU Kladruby nad Labem a následně své středoškolské studium ukončil maturitní nástavbou na SZŠ Frýdland v Čechách. Ještě za svého studia na SZŠ působil jako testační jezdec mladých koní ve SPP Netolice. V roce 1993 odjel pracovat a získávat zkušenosti do stáje Landshut v Německu, velké mezinárodní stáje zabývající se prodejem koní předním světovým jezdcům. Přípravoval koně na prodej a účastnil se zde závodů. M. Vítek je aktivním parkurovým jezdcem s více než 15-ti letými zkušenostmi v jezdeckém sportu v Čechách i zahraničí. Mezi jeho jezdecké úspěchy se řadí zejména startování na takových soutěžích jako bylo CSI-Y `93, Mistrovství ČR 2002 a 2003 nebo CSIO****-W Poděbrady 2002 a 2003.

Osobní stránky Milana Vítka: http://www.milavitek.cz/milavitek/index.html

areál Mratín

Podobné články

Semináře Jak na přepravu a nakládání koní a Manipulace s koňmi v krizových situacích se budou konat ve dnech 13. – 14. ledna 2024 v areálu Q Ranch…

Asociace chovatelů miniaturních koní pořádá v sobotu 1. dubna 2023 od 9:00 hodin vozatajský seminář s mistrem opratí Ladislavem Jirgalou.