Zmodernizovaná ošetřovna na Dostihovém závodišti

Dostihový spolek a. s. Pardubice před letošní 120. Velkou pardubickou České pojišťovny připravil jednu výraznou novinku určenou nejen pro samotné účastníky dostihů, ale také pro návštěvníky závodiště. Zmodernizoval vybavení ošetřovny v areálu, která bude nyní vybavena rovněž defibrilátorem zakoupeným městem Pardubice.

„Vybavení ošetřovny jsme získali sponzorsky od společnosti Linet Slaný. Jsme moc rádi, že se nám dlouhá jednání povedlo dotáhnout do úspěšného konce. Vše jsme konzultovali s doktorem Tomášem Brožem, který je šéfem lékařského týmu, s nímž při akcích na Dostihovém závodišti spolupracujeme. Vedle sehraného lékařského kolektivu máme nyní k dispozici i moderně vybavené zázemí pro poskytnutí první pomoci," uvedl Jiří Kunát, ředitel Dostihového spolku a. s. „Doufáme, že pomoc tohoto vybavení budeme využívat co nejméně a že nejen při nadcházející Velké pardubické České pojišťovny bude nutné řešit co nejméně zdravotních problémů a zranění jezdců nebo návštěvníků. Ale štěstí přeje připraveným," dodal Jiří Kunát.

Na Dostihovém závodišti bude nově k dispozici rovněž defibrilátor. Na jeho zakoupení uvolnilo město Pardubice v srpnu letošního roku padesát tisíc korun. Bude ho využívat nejen Dostihový spolek a. s., ale také Automotoklub Zlatá přilba Pardubice při svých akcích.

Paramedic CU-ER 1 je poloautomatický externí defibrilátor, kterým je možné provést kardiopulmorální resuscitaci a je určen pro účinnou záchrannou terapii při náhlé zástavě srdce. Dodala ho společnost Polymed z Hradce Králové, která se zabývá vývojem a výrobou zdravotnických prostředků, importem a exportem přístrojů a spotřebního materiálu pro zdravotnictví a servisem pro veškerý dodávaný sortiment.

 

Podobné články

Zástupci sázkové společnosti Tipsport a Jockey Clubu České republiky oznámili prodloužení exkluzivního partnerství na dostihové sezony 2024 a 2025.

Dostihy jezdí jedenáctou sezonu, přičemž prvních osm let absolvovala vždy jen pár startů za rok. Poté, co však před třemi lety nastoupila k trenéru…