Váňa musel rozdělit vítěze Českého derby, ale Roches Cross znovu vyhrál

19. 9. 2011 Martin Cáp

Pražská Velká Chuchle má za sebou největší podzimní mítink. Obě Velké ceny vyhráli tříletí koně, mezi klisnami se prosadila největší současná hvězda Leo Gali. Roches Cross se stal prvním koněm od dob Tribal Instincta, který dokázal vyhrát České derby a Velkou cenu Prahy.

Neuvěřitelná kariéra tříletého hřebce Wallista pokračuje. Tmavý hnědák ze stáje Yoko se v létě zúčastnil tří různých derby v rozmezí tří týdnů, vždy ale odešel těsně poražen. V neděli realizační tým kolem trenéra Zdena Koplíka poprvé slavil vítězství, když Wallisto v napínavé koncovce zdolal slovenského Lambertuse a favorita Tara ve Velké ceně českého turfu.

Žokej Jaromír Šafář v sedle vítěze udělal všechno správně. Dlouho držel Wallista schovaného mezi soupeři, do cílové roviny už ale točil mezi předními koňmi a v závěrečných metrech přišel s rozhodující akcelerací.

IHNED.czCelý článek z pera šéfeditora IHNED.cz Martina Cápa čtěte zde: http://sport.ihned.cz/kone/c1-52893780-vana-musel-rozdelit-viteze-ceskeho-derby-ale-roches-cross-znovu-vyhral

Podobné články

Zástupci sázkové společnosti Tipsport a Jockey Clubu České republiky oznámili prodloužení exkluzivního partnerství na dostihové sezony 2024 a 2025.

Dostihy jezdí jedenáctou sezonu, přičemž prvních osm let absolvovala vždy jen pár startů za rok. Poté, co však před třemi lety nastoupila k trenéru…