V Tipsport Gomba handicapu vítězem Jir Sun

Sice za mrazivého počasí, ale přesto odstartovala v neděli 3. dubna v Chuchle Areně Praha letošní dostihová sezóna. Tradičním vrcholem premiérového odpoledne byl sprinterský 95. Tipsport Gomba handicap (I. kat., 1200 m, 4l. a st.), na jehož startu se sešlo devět koní ze tří zemí.

Favority dostihu byli šestiletý valach, loňský dvojnásobný vítěz nejvyšší kategorie Worth Choice a o rok mladší valach Jir Sun, vloni vítěz Ceny MP SR v Bratislavě. A zatím prvně jmenovaný nečekaně doběh uzavřel, Jir Sun (ž. Laube, tr. Urbánek, stáj Lokotrans) se o tři čtvrtiny délky prosadil naplno a připsal si pátý kariérní triumf, první na pražské dráze.

Stáj Lokotrans dosáhla v tomto dostihu na double, protože v těsném boji tří nízko zatížených koní na dalších příčkách byl o krk a nejúspěšnější Matello před Manollou a Corstonem, o necelou délku zpět uzavřel nejlepší pětici slovenský hostitel Gentleman Jack. Pro kompletní vítězný tým šlo o první zápis do listiny vítězů Gomba handicapu.

V rámcových položkách programu se ze dvou triumfů radovali trenér Allan Petrlík a majitel stáje Rabbit Trhový Štěpánov Zdeněk Jandejsek.

Výsledky naleznete zde.media-dostih.JPG

Foto Tomáš Holcbecher/TMM
Podobné články

Zástupci sázkové společnosti Tipsport a Jockey Clubu České republiky oznámili prodloužení exkluzivního partnerství na dostihové sezony 2024 a 2025.

Dostihy jezdí jedenáctou sezonu, přičemž prvních osm let absolvovala vždy jen pár startů za rok. Poté, co však před třemi lety nastoupila k trenéru…