Tři dohlášení koně do 119. Velké pardubické České pojišťovny

Ve čtvrtek 27. srpna byl první možný termín pro dohlášení koní do 119. Velké pardubické České pojišťovny. Seznam uchazečů o start v našem říjnovém vrcholu se rozrostl o tři jména, nyní jich je celkem 59.

Z domácích zdrojů se dohlásil devítiletý MONTGOMERY, který v sobotní Velké ceně Skanska a.s. splnil kvalifikační podmínky, když po pěkném výkonu dostih dokončil jako šestý. Dohlášen naopak nebyl třetí z tohoto dostihu, letos skvělý GAWAIN.

Ze zahraničí byli dohlášeni italský krasavec FATAL MAC (GB) a francouzský JUFUL TENNIS(FR).

FATAL MAC (GB) startoval ve Velké pardubické již v loňském roce. Podal nadějný výkon, ale po překonání Havlova skoku jej jezdec zadržel a dostih nedokončili. Je to nejlepší italský krosař a jeho jméno bude pokud přijede ozdobou startovní listiny. Letos startoval třikrát, vždy v dostizích steeplechase cross country na dráze v Meranu. Nebyl poražen. 23. května zvítězil pod žokejem Jiřím Kouskem v Premio Anniversario Degli Steeple-Chases D´Italia na 4100 metrů, o polovinu délky před u nás připravovaným LUTIN DES BORDES (FR), třetí byl osm délek zpět náš SAGWAN.

14.č ervna byl v jeho sedle italský šampión Raffaele Romano a o tři délky zvítězili v Cross-Country Inter, Di Merano-Memoriál Paola Meandriho na 5500 metrů, před naší trojicí SAGWAN, GAWAIN a LUTIN DES BORDES (FR). Tímto splnil kvalifikační podmínky účasti ve Velké pardubické.

Naposledy se na dráze zatím představil 9. srpna v Premio Raffaele Ammirato na 4100 metrů a pod žokejem Romanem porazil o jednu a půl délky tradičního soupeře LUTIN DES BORDES(FR), třetí byl SAGWAN a čtvrtý další skvělý italský překážkář NOBIL (POL).

Francouz JUFUL TENNIS (FR) startoval ve své dostihové kariéře zatím v pěti dostizích přes proutěné překážky, 21x v cross country a 21x ve steeplechase. V cross country třikrát zvítězil a 13x se umístil, ve steeplechase dvakrát zvítězil a 8x se umístil. Na proutkách má tři umístění.

Letos startoval čtyřikrát v cross country. 28. června byl na dráze v Granville čtvrtý v dostihu na 4800 metrů, 14. července v Le Touquet zvítězil v dostihu na 5200 metrů, 2. srpna byl v Granville na 5200 metrů pátý a 15. srpna opět v Granville druhý v dostihu na 4200 metrů. Kvalifikační podmínky pro start ve Velké pardubické splňuje a zdá se, že se jedná o velice kvalitního překážkáře.

Mila Tůma

Podobné články

Zástupci sázkové společnosti Tipsport a Jockey Clubu České republiky oznámili prodloužení exkluzivního partnerství na dostihové sezony 2024 a 2025.

Dostihy jezdí jedenáctou sezonu, přičemž prvních osm let absolvovala vždy jen pár startů za rok. Poté, co však před třemi lety nastoupila k trenéru…