Slavným dostihům na jezeře nepřálo počasí

22. 2. 2011 Lucie Hladová

Plnokrevníci i klusáci na sněhu, k tomu tradiční skikjöring a trocha šampaňského. Slavný dostihový mítink White Turf na zamrzlém jezeře ve Svatém Mořici si drží svou ustálenou tvář už více než sto let.

Jeho letošnímu ročníku, který se v neděli po třech týdnech uzavřel, však jedna podstatná věc scházela: krásné iHNed.czpočasí. "Dostihy na vrcholku světa", jak zní reklamní slogan mítinku, tak byly paradoxně autentičtější a také napínavější - hned několikrát včetně Velké ceny se radovali z vítězství outsideři. České barvy jako obvykle hájili žokejové dlouhodobě působící v zahraničí, tentokrát Filip Minařík a Jan Rája. Od největšího úspěchu českých stájí - vítězství překážkáře Toasta v skikjöringu - uplynulo už třináct let. O tom, kolik času mezitím uteklo, výmluvně svědčí jedna drobnost. Toastův tehdejší lyžařský partner Silvio Staub se stal mezitím šéfem dostihových pořadatelů.

FOTOREPORTÁŽ přináší iHNed.cz v článku Nevlídný Svatý Mořic: Slavným dostihům na jezeře nepřálo počasí

Podobné články

Zástupci sázkové společnosti Tipsport a Jockey Clubu České republiky oznámili prodloužení exkluzivního partnerství na dostihové sezony 2024 a 2025.

Dostihy jezdí jedenáctou sezonu, přičemž prvních osm let absolvovala vždy jen pár startů za rok. Poté, co však před třemi lety nastoupila k trenéru…