Premio Pardubice v italské Pise ovládli čeští žokejové. Vyhrál Jaroslav Myška

Na hipodromu San Rossore v italské Pise se v rámci nedělního mítinku už tradičně běžel dostih Premio Pardubice neboli Cena Pardubic. Dominovali mu čeští žokejové v sedlech italských koní. Zvítězil devítiletý valach Manacerace s Jaroslavem Myškou před šestiletým Meem s Janem Faltejskem.

Na start cross country na 3800 metrů pro pětileté a starší koně s celkovou dotací 12 tisíc eur, jež byla druhým bodem nedělního programu v Pise, se postavila šestice koní. Ač pole nebylo početné, slibovalo zajímavý souboj. Vždyť hned pětici svých svěřenců nasadil nejlepší italský překážkový trenér Paolo Favero, jehož koně ovládli minulé ročníky Premio Pardubice. A proti nim se postavil osamocený Manacerace, kterého připravuje Giuliano Rota.

Manacerace se v průběhu dostihu na špici vůbec neobjevoval, držel se vzadu, chvílemi i na posledním místě. O tempo dostihu se zprvu starali zejména Sir Bahhare s někdejším vítězem Velké pardubické České pojišťovny Dirkem Fuhrmannem a Nobil s Davidem Columbem, který obhajoval loňské vítězství v Premio Pardubice.

Ve druhé polovině dostihu, kdy už nepokračovali Sir Bahhare a také Effetto Speciale s žokejem Josefem Bartošem, přešel do vedení Meo. Sekundovali mu Manacerace a Secret Society (Dominik Pastuszka), zatímco Nobil začal ztrácet. Předposlední překážku zdolala vedoucí trojice pohromadě, ale vzápětí z ní odpadl Secret Society. Boj o vítězství se zúžil na dvojici koní.

Úspěšněji z něho vyšel nejstarší kůň ve startovním poli Manacerace. Poslední překážku už skákal s nepatrným náskokem. Vedení žokej Jaroslav Myška s přehledem kontroloval. Cílem proběhl v čase 4:34,2 minuty. Druhý se ztrátou jedné délky skončil Meo. Třetí Secret Society ztrácel další čtyři a půl délky. Dostih dokončil ještě loňský vítěz Nobil.

Jaroslav Myška si v Pise prožil vydařenou premiéru. V letošním roce se v Itálii představil vůbec poprvé a hned si na své konto připsal vítězství. Premiérové letošní vítězství vybojoval i Manacerace, v jehož sedle se Myška objevil prvně.

Zatímco Premio Pardubice je tradiční součástí mítinku v Pise, dostih nesoucí jméno tohoto hipodromu se pro změnu zase poběží v Pardubicích. Cena San Rossore Pisa je součástí Italského dne, který se bude v letošním roce konat v sobotu 2. července.

Podobné články

V neděli 21. dubna se v Chuchle Areně Praha uskuteční druhý dostihový den letošní sezóny. Zatímco před dvěma týdny se premiéra odehrála za vyloženě…

Cena společnosti Falcon security, s.r.o. - Storm Of Beaufay

Dostihová sezona na Pardubickém závodišti odstartovala. Za mimořádně příznivého počasí bylo na programu šest dostihů. Hlavní z nich, Jarní cena…