Pardubická může být v sobotu. A za peníze města

Pardubice - Druhá neděle v říjnu, zněl dlouhá léta spolehlivý údaj, kdy se běží nejslavnější český dostih Velká pardubická. To ale nemusí letos platit.

O 14. říjen 2012 se totiž kromě závodiště hlásí také pořadatelé plochodrážní Zlaté přilby. Nabitý mezinárodní kalendář mají dostihy i plochá dráha a ustoupit se nechce nikomu.

Město Pardubice nyní přichází s novým návrhem. Prostřednictvím Dostihového spolku požádá řídící dostihovou organizaci Jockey Club, aby podpořil přesunutí Velké pardubické na sobotu 13. října.

"V Pardubicích se obvykle běhají rovinové dostihy v sobotu a překážkové v neděli. Kdyby se to letos otočilo a Velká uvolnila nedělní termín, velmi by to pomohlo městu i řadě obyvatel," řekla primátorka Štěpánka Fraňková.

Prezident Jockey Clubu Václav Luka nechtěl předjímat, zda dostihové vedení nejnovější pardubický nápad přijme. Připustil ale, že momentálně nevidí zásadní argument proti. "Musíme to projednat," dodal.

Sobotní termín by byl v novodobé historii novum, i když ve svých dřevních dobách koncem 19. století se Velká pardubická běžně pořádala ve všední den.

Novinky o situaci s Velkou Pardubickou přináší deník Aktuálně.cz: Pardubická může být v sobotu. A za peníze města

Podobné články

Zástupci sázkové společnosti Tipsport a Jockey Clubu České republiky oznámili prodloužení exkluzivního partnerství na dostihové sezony 2024 a 2025.

Dostihy jezdí jedenáctou sezonu, přičemž prvních osm let absolvovala vždy jen pár startů za rok. Poté, co však před třemi lety nastoupila k trenéru…