Šlechtic jménem Culihrach

1. 8. 2022 Tisková informace Autor fotek: Bohumil Křižan Zdroj: Jockey Club ČR URL zdroje: www.dostihy.cz

O uplynulém víkendu byl v Karlových Varech na programu tradiční Den evropské šlechty. Ten se konal po dvouleté pauze a v netradičním letním termínu.

Dostaveníčko evropské šlechty se na karlovarském závodišti pořádá už od roku 2002, v uplynulých dvou letech byl ale mítink kvůli covidové situaci zrušen. Obvyklý termín byl konec dubna, tentokrát se program čítající závod šlechticů s dřevěnými koňmi posunul na konec července.

Dostihový den za příjemného počasí zahájil už v dopoledních hodinách, před hlavním dostihem přišla dešťová přeháňka. Ta se ale na stavu dráhy nijak dramaticky nepodepsala a Hlavní dostih Pohár Adeline Marx Haute Couture se odehrál v poctivém tempu.

To udal podle očekávání Vévoda, jehož sledoval nejvíce zatížený Containment. Ten byl i favoritem dostihu, v cílové rovině ale síly k útoku nenašel. Nakonec jediný, kdo dokázal Vévodu udolat, byl svěřenec Martiny Havelkové Culihrach, jenž už vloni ukazoval, že poctivě rozběhnuté vytrvalecké dostihy jsou jeho parketou. Trenérka v sedle s ním tak jako při jeho loňském chuchelském triumfu vyčkávala na konci pole a Culihrach v cílové rovince přišel s táhlou koncovkou. Reprezentant stáje Pure Nutrition si tak připsal první triumf v II. kategorii, přičemž z maiden kategorie se vyčlenil před necelými dvěma lety, když lehce zvítězil o tři kategorie níž.

V rámcovém programu se dařilo tréninkové centrále rodiny Vocáskových, stáji 3 hearts a Vendule Korečkové. V sedle Dragon Arrow zvítězila v nejtěsnějším doběhu dne, když v Ceně Sophie a Alexander Schaffon je od druhé Achird dělil rozdíl pouhého krku, naopak v posledním šestém Dostihu ORDER OF INNOCENCE dovedla Dabinga k lehkému vítězství o téměř pět délek.

 

Podobné články

Zástupci sázkové společnosti Tipsport a Jockey Clubu České republiky oznámili prodloužení exkluzivního partnerství na dostihové sezony 2024 a 2025.

Dostihy jezdí jedenáctou sezonu, přičemž prvních osm let absolvovala vždy jen pár startů za rok. Poté, co však před třemi lety nastoupila k trenéru…