Ovládne Well Prepared i Velkou červnovou?

3. 6. 2022 Tisková informace Autor fotek: Tomáš Holcbecher/TMM Zdroj: Chuchle Arena Praha (Jiří Zlámaný) URL zdroje: www.dostihy.cz

Metropolitní dostihová sezóna pokračuje v sobotu 4. června šestou kapitolou. Její scénář obsahuje osm dostihů, z nichž dva mají status nejvyšší kategorie, a bohatý doprovodný program, zejména pro nejmenší návštěvníky. První dostih startuje ve 14 hodin, areál bude otevřen tradičně již o dvě hodiny dříve.

70. Velká červnová cena Factoringu České spořitelny (I. kat., 2210 m, 150 tis. Kč) poutá pozornost zejména proto, že je hlavní předzkouškou blížícího se Českého Derby. V poli jedenácti účastníků je po triumfu v květnovém Memoriálu JUDr. Frankenbergera favoritem hnědák stáje K-K Metal Well Prepared. Svěřence Radka Holčáka tentokrát povede žokej Petr Foret (stájová jednička Jaromír Šafář není z důvodu odnětí licence k dispozici), jenž v posledních pěti letech Velkou červnovou dvakrát vyhrál a v tomto roce dosáhl v jedničkových dostizích již čtyř vítězství. Zajímavým kandidátem je teprve podruhé startující reprezentant stáje Stanislav Chudáček Fascing Rock, zástupce němčické šampiónské centrály Vocáskových zahájil kariéru před měsícem triumfem na mosteckém Hipodromu a nyní se premiérově představí na nejvyšší scéně, opět s žokejkou Vendulou Korečkovou v sedle. Do Derby zatím není přihlášen, ale v případě dobrého výsledku by jeho tým o dodatečné nominaci uvažoval.

V 18. Ceně Nory Jeane (I. kat., 1600 m, 150 tis. Kč) se utká sedm tříletých a starších klisen. Klasický ročník zastupují druhá, třetí a sedmá z letošní Jarní ceny klisen, avšak hlavní hvězdou sestavy je v dosavadních čtyřech kariérních startech neporažená Classa (vloni vítězka mj. Slovenského Oaks či Memoriálu Harryho Petrlíka) a vysoké ambice má i premiantka loňské Jarní ceny klisen a tréninková kolegyně favoritky Solemeena – obě do dostihu vyšle trenér Václav Luka.

Z dalšího programu jsou hned dvě položky vyhrazeny žákovským jezdcům a celé odpoledne (ve 14 hodin) otevře Cena prvních nadějí, premiérový dostih dvouletých koní v této sezóně na pražské dráze.

Tematické zaměření akce – dětský den – nabídne nejmenším návštěvníkům spoustu zábavy a her (mj. stezku se soutěžemi, workshopy, či loutkové divadlo).

Upozorňujeme, že vlaková zastávka ve Velké Chuchli je po celý červen mimo provoz a při cestě vlastním automobilem se k Chuchle Areně stále lze dostat pouze ve směru od Radotína. Areál bude otevřen již od 12 hodin.

Více informaci naleznete na DETAILU AKCE.

Foto Tomáš Holcbecher/TMM
Podobné články
Cena společnosti Falcon security, s.r.o. - Storm Of Beaufay

Dostihová sezona na Pardubickém závodišti odstartovala. Za mimořádně příznivého počasí bylo na programu šest dostihů. Hlavní z nich, Jarní cena…

V sobotu 13. dubna se na Hipodromu v Mostě uskuteční 50. ročník memoriálu Rudolfa Deyla. Slavnostní zahájení dostihové sezóny je v plánu ve 13.30 hod…