Mosteckým vrcholem jedničkový handicap, do akce se vrací Tomáš Lukášek

27. 5. 2022 Tisková informace, Jaroslav Fabris Autor fotek: Archiv Equichannel Zdroj: https://www.dostihy.cz/aktuality/mosteckym-vrcholem-jednickovy-handicap-do-akce-se-vraci-tomas-lukasek

O následujícím víkendu pokračuje dostihová sezóna na Hipodromu Most, kde v sobotu 28. května odstartuje první z osmičky dostihů ve 13 hodin. Diváci se mohou těšit na první letošní dostih pro dvouleté koně i na návrat Tomáše Lukáška, jehož úspěšné angažmá v Kataru ukončila v dubnu zlomenina kotníku. V sobotu bude v akci dvakrát, a to včetně Ceny první dámy ČR, která je vrcholem programu.

Cena první dámy ČR se uskuteční na distanci 2200 metrů, a protože se jedná o handicap, její účastníci ponesou na základě své výkonnosti rozdílné zátěže. Nejvyšší hmotnost 60 kg ponese dvojice koní, která loni dokázala zvítězit v jedničkovém dostihu. Konkrétně se jedná o Cape Freedoma (ž. Koplík) a Welluncu (ž. Foret), kteří se v Mostě představili už před třemi týdny, kdy obsadili třetí a páté místo v Memoriálu Vlastimila Smolíka. Naopak z nejnižší hmotnosti 53 kg může profitovat Triplex (ž. Janáčková Koplíková), jemuž se před týdnem nepovedla letošní premiéra ve Velké Chuchli.

Výše zmíněný Tomáš Lukášek povede Joganvilla. Ten už letos v Mostě dokonce zvítězil, ale stalo se tak „pouze“ v dostihu III. kategorie. Imsexyandiknowit (ž. Verner) a Respekt (ž. Andrésová) obsadili při dubnovém mosteckém mítinku třetí a čtvrté místo ve dvojkovém Memoriálu Jaroslava Podolana. Cacophonous (ž. Liška) sbíral úspěchy především v sezóně 2020, kdy na slavném Arc mítinku skončil pátý v Prix du Cadran, ale aktuálně může těžit z dobré stájové formy, když svěřenci Martiny Havelkové získali o minulém víkendu dvojici vítězství. Do počtu by neměl být ani Saul (ž. Korečková), který sice loňskou sezónu vynechal, ovšem jedná se o někdejšího vítěze Velké červnové ceny.

Více informací naleznete na detailu akce.

Foto Tomáš Holcbecher/TMM
Podobné články

Dostihy jezdí jedenáctou sezonu, přičemž prvních osm let absolvovala vždy jen pár startů za rok. Poté, co však před třemi lety nastoupila k trenéru…

Zástupci sázkové společnosti Tipsport a Jockey Clubu České republiky oznámili prodloužení exkluzivního partnerství na dostihové sezony 2024 a 2025.