Ve Velké květnové ceně start-cíl Pace Man

25. 5. 2022 Tisková informace Autor fotek: Archiv Chuchle Arena Praha Zdroj: Chuchle Arena Praha URL zdroje: www.chuchlearena.cz

Vrcholem vydařené premiéry Dámského dostihového dne v Chuchle Areně Praha byla v neděli 22. května výborně obsazená 73. Velká květnová cena Rolls-Royce Motor Cars Prague, tradiční jarní měření sil čtyřletých a starších koní na mílové trati. Po strhujícím duelu v závěrečných stovkách metrů uhájil těsné start-cíl vítězství šestiletý bílý valach Pace Man s žokejem Jiřím Chaloupkou.

Loňský trojnásobný vítěz na úrovni II. kategorie Pace Man letošní sezónu zahájil druhou příčkou ve Velké dubnové ceně a tentokrát nastupoval jako favorit. Svou roli splnil, když stylem start-cíl ubránil rozdílem krátké hlavy triumf před premiantem dubnového Memoriálu Jaroslava Maška Politicumem, za nímž téměř čtyři délky zpět finišoval na třetí příčce vítěz loňského EJC Middle Australien. Pace Mana vedl žokej Jiří Chaloupka, pro kterého to byl již pátý zápis do listiny vítězů Velké květnové ceny, zatímco stáj Stall KSK, jejímž je Pace Man jediným reprezentantem, a trenérka Jana Manová se prosadily premiérově nejen v tomto dostihu, ale vůbec na scéně nejvyšší výkonnostní třídy. Jana Manová, která kariéru zahájila až letos, se navíc stala vůbec první trenérkou, jež připravila vítěze Velké květnové ceny. Švýcarský odchovanec Pace Man zvítězil v kvalitním čase 1:37,75.

V rámcovém dostihu dvakrát triumfovala chuchelská žokejka a trenérka Martina Havelková (22. jezdecký double kariéry) a s aktuálně devíti plnými zásahy se posunula do čela průběžného pořadí jezdeckého šampionátu Lázně Poděbrady Cup.

Výsledky

Foto Tomáš Holcbecher/TMM
Podobné články

Dostihy jezdí jedenáctou sezonu, přičemž prvních osm let absolvovala vždy jen pár startů za rok. Poté, co však před třemi lety nastoupila k trenéru…

Zástupci sázkové společnosti Tipsport a Jockey Clubu České republiky oznámili prodloužení exkluzivního partnerství na dostihové sezony 2024 a 2025.