Slzy po Derby: klisna bojovala o život. Zdraví je důležitější, věděl vítěz

30. 6. 2022 Petr Malík Zdroj: iSport.cz URL zdroje: isport.blesk.cz
Sport
Sport

Před cílovou podkovou probíhalo předávání čestných cen po vrcholu domácí rovinové sezony, CPIPG Českém derby, ale myšlenky většiny zúčastněných byly asi o 150 metrů dále. Na počátku oblouku za cílovou rovinou bojovala o život stájová partnerka vítězné ryzky Queen of Beaufay, pátá v cíli Zaracampa. Obě klisny reprezentují bíločervené barvy Dostihové stáje Pegas.

Trenér Dalibor Török chvatně ukončil rozhovor pro Českou televizi a pádil pomoci své druhé svěřenkyni. Vrátil se těsně před vyhlášením, nechtěl s médii hovořit, ale zprávy okolo Zaracampy nebyly dobré. Dozněla státní hymna, Török si otřel slzy z očí. Za několik okamžiků propukl ještě větší aplaus, Zaracampa se postavila na nohy a odešla do prostoru stájí, kde se o ni početný tým nadále staral.

Celý článek přináší iSport.cz: Slzy po Derby: klisna bojovala o život. Zdraví je důležitější, věděl vítěz

TN.cz
Podobné články

Zástupci sázkové společnosti Tipsport a Jockey Clubu České republiky oznámili prodloužení exkluzivního partnerství na dostihové sezony 2024 a 2025.

Dostihy jezdí jedenáctou sezonu, přičemž prvních osm let absolvovala vždy jen pár startů za rok. Poté, co však před třemi lety nastoupila k trenéru…