Dostihový infoservis ze dne 28. ledna 2005

Seriál Schaumann 2005: 151 přihlášek! | První bude Moloko | Von Dutch v Dubaji

Seriál Schaumann 2005: 151 přihlášek!
V pátek 28. ledna byly uzavřeny přihlášky do 4. ročníku seriálu dostihů pro dvouleté koně českého chovu Schaumann 2005. Při zvýšení počtu importovaných koní se potvrdilo očekávání většího zájmu trenérů, majitelů a chovatelů o starty ve zvýhodněných "Schaumann-dostizích" (uzavřeny importovaným koním, nižší zápisné, formou bonusů vyšší výhry). Celkem bylo přijato 151 přihlášek, což je druhé nejvyšší číslo v historii (2002: 164, 2003: 131, 2004: 121), které loňský počet překonává o čtvrtinu! Rekord v počtu přihlášených koní jedním subjektem vytvořil nejúspěšnější český chovatel anglického plnokrevníka Hřebčín Napajedla, který do listiny zapsal čtrnáct svých odchovanců. Sedm koní přihlásila stáj Quartis, čtveřice reprezentantů mají na přihláškách stáje CK Martin Tour, Čeko-Rokytnice-Zlín-Vrba, Hřebčín Mimoň a Orling. Šampiónská stáj Wrbna Racing je zastoupena dvěma koňmi.
Dostihy seriálu Schaumann 2005 se na chuchelském závodišti uskuteční v termínech 22. května, 12. června, 28. srpna, 11. září, 2. října a 23. října.

První bude Moloko
Prvním koněm z chuchelského tréninku, který se letos zúčastní dostihu, bude pětiletý hnědák Moloko(GER) (Platini). Svěřenec Allana Petrlíka hájící barvy stáje Salvator Racing Club má za dva týdny naplánován start v dortmundském dostihu na 2500 metrů o 2600 eur. Vytrvalec Moloko předloni skončil čtvrtý ve slovenském St. Leger (L, 2800 m, Bratislava), v loňské sezóně obsail třetí místo v Memoriálu V. Smolíka (NL, 2400 m, Most). Trenér potvrdil dobrou připravenost svého koně a věří v honorované umístění.

Von Dutch v Dubaji
Nadějný tříletý svěřenec Václava Chaloupky, reprezentant stáje anglického majitele Jamese Gilliara "Lucky 8" Von Dutch(IRE) (Namid) se na nadcházející důležitou sezónu připravuje, vedle řady koní světové extratřídy, v arabské Dubaji. Má tam dokonce ambiciózně naplánovánované starty, ten první by se měl uskutečnit koncem února, další pak, pokud se by Von Dutch dostal mezi mnoha přihlášenými na startovní listinu, při jednom z doprovodných dostihů samotného slavného megamítinku (vrcholem nejbohatší dostih světa Dubai World Cup o šest miliónů dolarů) 26. března. Ryzák Von Dutch vloni impozantně vyhrál květnový debut, v Simsonově ceně skončil jako horký favorit překvapivě druhý a v záři finišoval po vybočení z velmi nadějné průběžné pozice osmý v baden-badenské Maurice Lacroix-Trophy (Gr.2.). Pro internetové stránky magazínu Paddock Revue jeho trenér uvedl: "Zatím mu hledáme vhodný dostih na konci února, který by absolvoval jako přípravu na velký březnový mítink."

Jiří Zlámaný
tisk. a PR oddělení TMM, spol. s r.o.

Příbuzné články: