96. Karlovarská dvojnásobná míle

13. 6. 2024 Marcela Kozová Autor fotek: Marcela Kozová
Český chov bude v hlavním dostihu reprezentovat dvojnásobná loňská premiantka Carrera
Český chov bude v hlavním dostihu reprezentovat dvojnásobná loňská premiantka Carrera

96. Karlovarská dvojnásobná míle zahájí v neděli 125. karlovarskou dostihovou sezónu.

V neděli odpoledne se po zimní přestávce do areálu Hipodromu Holoubek vrací dostihové dění. 

Nabídce sedmi rovinových dostihů na úvod 125. sezóny dominuje jedna z místních specialit - 96. ročník Karlovarské dvojnásobné míle - Cena společnosti TIPSPORT

Na start 3.200m dlouhého testu I. kategorie pro čtyřleté a starší, který se na zdejším závodišti koná od roku 1928, se postaví devět ultra vytrvalců.

Zvláštností specifického dostihu je rozdílnost nesené hmotnosti u jednotlivých koní v souvislosti s jejich předešlou výkonností. Šance na vítězství se u každého z nich teoreticky vyrovnává. Rozdíl mezi nejméně a nejvíce zatíženým startujícím je deset kilogramů. 

Mezi největší favority patří klisny, které se v minulosti prosadily v klasickém Oaks - loňská premiantka Beauty Approach (S.Mokrošová), předloňská vítězka Vignetta (ž.M.Laube) a předloni druhá Totally Gold (ž.T.Lukášek). Ta navíc v úvodu letošní sezóny dosáhla na dvě vítězství v první a druhé kategorii.

Zkušené příslušnice vytrvalecké elity Garmona (ž.M.Havelková) a třetí z loňského St. Legeru Carrera (L.Fialová) by svým výkonem mohly vyzdvihnout tuzemský chov. 

Karlovarskému publiku se poprvé v kariéře představí suverénní vítěz dostihu na 3.200m ve Wroclawi a zároveň nejvíce zatížený Maxim (ž.D.Liška).

Zajímavým koněm pro sázející je opavský Emozione (ž.J.Andrésová). V jedničkové bratislavské Jarní míli obsadil pěkné čtvrté místo, nyní ho ale čeká mnohem delší distance.

Do konečného pořadí by mohl promluvit květnový vítěz chuchelského dostihu třetí kategorie dlouhého 2.800m American Fly (ž.M.Zatloukal).

Nejnižší váhu nesoucí Lamprey (T.Mášová) s délkou trati problémy mít nebude. Už loni si dvojnásobnou míli na zdejším oválu vyzkoušel a doběhl pátý.

Přímý přenos nedělního mítinku můžete sledovat také na stránkách internetové televize EquiTv.

Program:

14:00   Cena spol. TIPSPORT (IV.kat., 1.400m)

14:30   Cena KARLOVARSKÉHO KRAJE (III.kat., 1.600m)

15:00   Cena spol. INSIA (III.kat., 1.200m)

15:30   96. KARLOVARSKÁ DVOJNÁSOBNÁ MÍLE – Cena spol. TIPSPORT (I.kat., 3.200m) 

16:00   Cena HEJTMANA KARLOVARSKĚHO KRAJE (IV.kat., 2.000m)

16:30   Cena spol. HOLOUBEK ENERGO (V.kat., 2.000m)

17:00   Cena spol. Vladimír MAREK s.r.o. (IV.kat., 3.000m)

Podobné články
Korfu a žokej Jan  Faltejsek

Devět dostihů bylo na programu červnového mítinku, pět z nich mělo jediného vítěze – žokeje Jana Faltejska. Postupně dovedl do cíle na překážkách…

Nejstarším koněm ve startovním poli kvalifikačního dostihu je STAR

V sobotu 22. června mohou dostihoví příznivci opět zavítat na závodiště v Pardubicích, kde je přichystán mimořádně atraktivní program. Jeho součástí…