Starokladrubští plemeníci v ZH Tlumačov

4. 3. 2022 Tisková informace Autor fotek: Archiv NHK

V roce 2022 jsou v Zemském hřebčinci Tlumačov k dispozici dva plemenní starokladrubští hřebci v majetku Národního hřebčína Kladruby nad Labem (NHK), a to formou inseminace čerstvým spermatem.

Bílý hřebec je ve velmi dobrém starokladrubském typu, s mírně klabonosou hlavou na vysoko nasazeném středně dlouhém klenutém krku. Hřebec působí aktivně v plemenitbě od roku 2019, v chovu NHK se po něm dosud narodilo 8 hříbat, 4 hřebečci a 4 klisničky. Hřebec má velmi dobrou mechaniku pohybu, je mimořádně charakterní a všestranně využitelný, dobře krmitelný.

Vraný hřebec Siglavi Pakra Escala XIII bude působit v reprodukci prvním rokem, jeho předností je dobrá horní linie, korektní fundament, ochota k práci a vraná barva bez odznaků. Hřebec je z hlediska příbuznosti využitelný na relativně vysoký počet vraných klisen privátního chovu. Více informací o uvedených plemenných hřebcích naleznete v on-line plemenné knize NHK a na webových stránkách hřebčince. Pro nákup inseminačních dávek kontaktujte přímo pracovníky Zemského hřebčince Tlumačov.

 

Rudolfo Extracta VIII
Siglavi Pakra Escala XIII

Podobné články

Když jsem byla malá, byla mým vzorem číslo jedna. Žena, které nechybí odvaha a která navzdory předsudkům jde za svým snem. Tomu pak neváhá hodně…

Chov koní Kinských přinesl pět vítězů Velké pardubické a mnoho věhlasných steeplerů. Tito jedineční koně tvoří nedílnou součást historie čs. chovu a…