Problematika chovu a využití velšských plemen

Dovolujeme si vás pozvat na přednášku, kterou by si neměl nechat ujít žádný chovatel ani příznivce všech sekcí velšských koní a pony.

Termín konání: 17.-18. září 2011
Lektoři: pan Henk van Dijk, NL, prefix Ruska & River
pan Teo Barth, NL, prefix Iron

Akce bude probíhat v areálu hřebčína Amerika, což umožňuje dobře propojit teoretickou a praktickou část semináře. Skutečnost, že hřebčín chová téměř všechny velšské sekce, bude jistě výhodou pro praktické seznámení účastníků se standardem platným pro jednotlivé sekce.

Program Semináře

17.9.2011
Dopoledne bude přednášet pan Henk van Dijk, NL, prefix Ruska & River - dlouholetý uznávaný chovatel a posuzovatel pro Německo a Holandsko.
Náplní přednášky bude seznámení se s historií všech velšských sekcí a nejvýznamnějšími plemennými hřebci, informace o jednotlivých krevních liniích, představení standardu plemene, úvod do problematiky posuzování výstavních a chovných zvířat s aspektem na jejich potenciální využití v jezdeckých a zápřahových disciplínách.

Odpoledne bude přednášet pan Teo Barth, NL, prefix Iron - několikanásobný mezinárodní šampion dvojspřeží, vítěz mnoha národních a mezinárodních soutěží v jednospřeží a dvojspřeží, trenér Royal Welsh Show vítěze zápřahové třídy pro sekci A+B roku 2010.
Tato část semináře bude zaměřena především na historii a vývoj těchto disciplin a jejich dělení na jednotlivé třídy, způsob posuzování soutěží, představeny budou požadavky na úbor vozataje a také postroje a kočáry vhodné pro jednotlivé typy soutěží, součástí přednášky budou praktické ukázky zápřeže a proběhnou ukázky specifických metod tréninku.

18.9.2011
Tato část semináře bude zaměřena ještě více prakticky, oba lektoři budou k dispozici současně, podle potřeb a požadavků.
Dopoledne bude na programu posuzování jednotlivých koní a pony panem Henk van Dijkem s cílem ukázat exterierové klady a nedostatky. Zájemci budou mít možnost si vyzkoušet předvedení pony před posuzovateli.
Odpoledne bude patřit praktickému zapřahání s panem Teo Barthem. V zápřahu bude vidět srovnání práce spřežení se zkušeným a nezkušeným vozatajem, dále pak praktické ukázky vozatajského výcviku a práce na dvou lonžích. V závěru semináře bude vyčleněn prostor pro diskusi s lektory.

Propozice

- místo konání, pořadatel: Hřebčín Amerika, Amerika 21, Votice 25901
- datum: 17.-18. 9. 2011, od 10 hod
- cena: 600,-kč/2dny nebo 500,-kč/1den
- rezervace a objednávky: petr.rota@probex.cz nebo 602372443; 724715090
- simultání překlad zajištěn
- ubytování pořadatel nezajišťuje

Podobné články

Když jsem byla malá, byla mým vzorem číslo jedna. Žena, které nechybí odvaha a která navzdory předsudkům jde za svým snem. Tomu pak neváhá hodně…

Chov koní Kinských přinesl pět vítězů Velké pardubické a mnoho věhlasných steeplerů. Tito jedineční koně tvoří nedílnou součást historie čs. chovu a…